VELIKO ČUDO U GRADIŠCI: Njemu je poruka sa PANJA skinula 4 godine TERETA, a evo kako!
Foto: Printscreen/Facebook

Predahnuo

VELIKO ČUDO U GRADIŠCI: Njemu je poruka sa PANJA skinula 4 godine TERETA, a evo kako!

Zanimljivosti -

Kakva je ovo poruka i zbog čega se pojavila Željku, svoje mišljenje je izneo i gradiški imam Besim Šeper.

Željko Kragulj, opštinski službenik iz Bosanske Gradiške, četiri godine se sudskim putem borio sa lokalnom vlašću za povratak na radno mesto.

Za to vrijeme Željko je da bi prehranio porodicu i izmirivao obaveze bio primoran na fizičke poslove. Najčešće se bavio cepanjem i unošenjem ogrevnog drveta.

Željko je nedavno u prerezanom bukovom panju prepoznao lik čoveka. Odmah je zastao I pokušao da protumači nesvakidašnji lik u drvetu. Ubrzo je shvatio da će mu se desiti preokret u životu.

“U drvetu sam video lik nasmejanog čoveka, široko razvučenih usta, krupnih očiju i visokog čela. Odmah sam to shvatio kao poruku upućenu upravo meni. Oraspoložio sam se i dobio dodatnu nadu i optimizam. Bio sam u pravu, vratio sam se na posao, nakon četiri godine teškog snalaženja", ispričao je Kragulj.

Željko podseća da je i prethodno, pripremajući drvo za ogrev, pronalazio intigrantne oblike i likove.

“Cepajući drvo, svaki panj detaljno zagledam pre nego što udarim sekirom. Često u tim šupljinama nastalim delovanjem mrava, crva, ptica i drugih životinja, usled smrzavanja, pucanja ili pod drugim okolnostima u prirodi formiraju se nesvakidašnji oblici", rekao je Željko.

Besima Šepera, gradiškog imama u penziji zaintereovao je lik u drvetu kog je prepoznao Željko Kragulj. Efendija Besim ima svoje tumačenje o tome.

“Svako stablo je živo biće koje ima jedinstvenu poruku i svoje mesto pod Suncem. Kada se poseče, kao kada čovek padne, materijalna stvar postaje i duhovna. U ovom slučaju, ovo je poruka ljudima da je potreban smeh, jer ovaj lik u drvetu se smeje ali i upozorenje da svet suviše pati i da mu je potrebna relaksacija i opuštanje", smatra Šeper.

(aura.ba/B.G.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čudo: Izgoreo stan, ostale samo ikone!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track