PARIZ PRODAJE LJUBAVNE KATANCE: Delovi mosta su na AUKCIJI! Oduševićete se kada čujete ZAŠTO!
Foto: Profimedia

Parovi su ih kačili godinama

PARIZ PRODAJE LJUBAVNE KATANCE: Delovi mosta su na AUKCIJI! Oduševićete se kada čujete ZAŠTO!

Zanimljivosti -

Svežnjevi katanaca na licitaciji će se nuditi za 150 do 200 eura, a delovi ograde Mosta umetnosti za 5.000 do 10.000 eura.

U Parizu aukcija sa humanitarnom svrhom nudi ljubavne katance, koje su brojni turisti vešali na mostovima glavnog francuskog grada.

Dana 13. maja na aukciji će se ponuditi 150 "svežnjeva" ljubavnih katanaca i 15 manjih delova ograde pešačkog Mosta umetnosti (Pont des Arts) u središtu Pariza čiji je deo pre tri godine počeo da se ruši pod njihovom težinom.

Delovi ograde Mosta umetnosti s katancima ljubavi, dugački oko 3,20 m i postavljeni na drvena postolja, ponudiće se za 5.000 do 10.000 eura.

ČUDO NEVIĐENO IZ 1982. GODINE: Iz Ostroga ne smete da UZMETE ni cvet, ni kamen!

Prihod od prodaje namenjen je za 3 udruge angažovanim za prihvatanje i pomoć izbeglicama koje je primio grad Pariz.

"Napravili smo pomnu selekciju da bismo pronašli najlepše katance, one pune mašte, oslikane, u bojama... koji mogu biti uspomena na Pariz", rekla je voditeljka aukcije Matilda Belkor.

Nakon što se 2014. deo ograde urušio, popustivši pod teretom katanaca, policija je hitno evakuisala posetioce i privremeno ga zatvorila, a gradska uprava 2015. definitivno je uklonila oko milion katanaca teških 45 tona.

Profimedia
Profimedia

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track