Najnovije vesti

(VIDEO) 10 JEZIVIH STVORENJA PRONAĐENIH U TELU LJUDI: Njima je život pretvoren u najstrašniji HOROR
Foto: Printscreen

Šta sve može da istrpi ljudsko telo

(VIDEO) 10 JEZIVIH STVORENJA PRONAĐENIH U TELU LJUDI: Njima je život pretvoren u najstrašniji HOROR

Zanimljivosti

Bez obzira na higijenu, pa i okoline u kojem se krećemo, ljudsko telo s mnoštvom otvora i dlaka kao da je otvorena pozivnica za bića koja pužu ili čak kopaju sebi put u potrazi za domaćinom.

Iako su sledeći primeri ekstremni, oni su dokumentovani i stvarni.

 

1. Riba u bešici
Jedan je 14-godišnji dečak hitno odveden u bolnicu zbog jakih bolova u donjem delu stomaka. Doktori su su ultrazvukom tražili uzrok bola. Na njihovo iznenađenje, pronašli su ribu dugu oko 2,5 centimetara zaglavljenu u dečakovoj bešici. Veruju da je riba zalutala u mokraćni kanal dečaka dok je urinirao. Kandira ribe koje žive u reci Amazon poznate upravo po tome, ali ovaj dečak nije bio ni blizu te reke.

 

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock2. Moljac u uvu
Jedan je mladić Amerikanac bio je na rođendanu svog prijatelja i odlično se zabavljao sve dok mu u uvo nije uleteo moljac. Dok je pokušavao da ga izvadi, samo ga je dublje gurao u ušni kanal. Naposletku je moljac uspešno izvađen pincetom, a u uvu je pronađen i krpelj.

 


3. Šišarka narasla u plućima
Muškarac od 28 godina iz čista mira je počeo da oseća intenzivan bol u grudima i iskašljavao je krv. Doktori su mislili da je reč o raku pluća, što je potvrdio i rendgen. Kod operacije, pre uklanjanja zahvaćenog režnja, hirurg je napravio biopsiju - radilo se o šišardi jelke. Pretpostavlja se kako je nekako udahnuo seme, a ono se razvio ušišarku u njegovim plućima.

 

Foto Profimedia
Foto Profimedia

4. Jegulja od pola metra u rektumu
Kinez po zanimanju kuva (59) prijavio se u bolnicu zbog temperature, bolova u stomaku i teškog rektalnog krvarenja. Doktori su sumnjali u rak i odlučili se na eksplorativnu laparotomiju. Nakon što su ga otvorili, pronašli su jegulju dugu oko 50 centimetara u njegovom rektumu. Jegulju su mu na jednoj pijanki podmetnuli "prijatelji" u anus nakon što se onesvestio, misleći kako će to biti dobra šala.

 

Foto Printscreen
Foto Printscreen

5. Pauk ispod kože
Australac na letovanju na Baliju primetio je veliku crvenu mrlju na svome telu na mesto gde je imao nedavnu operaciju slepog creva. Lokalni doktori su ga uveravali kako se radi o ugrizu insekta i propisali su mu  antialergijsku kremu. Nakon što su je naneli, crveno područje sz prekrili plikovi. Vratio se u bolnicu, a daljnje pretrage su pokazale da se radi o tropskom pauku koji je ušao u njegovo telo kroz sveži rez.

 

6. Crvi u uvu
Starica od 92 godine u jednom domu za penzionere stalno je češkala svoje uvo, mislili su da je reč upali koju je često imala zbog proširenog ušnog kanala. Međutim, kako simptomi nisu prestajali ni s terapijom antibioticima, odvedena je u bolnicu. Tamo su u njenom uvu pronašli 57 crva koji su tamo živeli.

 

7. Crvi u oku
Vrsta muhe Botfly svoja jaja polaže u druge insekte, poput komaraca, koji ih potom mogu preneti na ljude koje ubodu. Larva se razvija oko osam nedelja, a potom dolazi do pucanja kože... Neki od slučajeva su bili na očnim jabučicama i drugim neugodnim mestima.

 

8. Pantljičara u mozgu
Kod jednog je muškarca otkriveno je da su uzroci epileptičnih napadaja, gubitka pamćenja i glavobolja pantljičara u mozgu.

 

9. Sperma lignje
Jedna je žena uživala u svojim sirovim lignjama dok nije osetila nešto neobično na svom jeziku. Naime, zagrizla je kesicu u kojoj se nalaze spermiji, a spermatozoidi su prodrli kroz vlažnu membranu njenog jezika i obraza te zubnog mesa. Doktori su morali da odstrane 12 neobičnih oblika organizama iz njenih usta hirurški.

 

Foto Profimedia
Foto Profimedia

10. Drugi čovek u telu

 

Brojni slučajevi u kojima su doktori pretpostavljali da ljudi imaju tumore, ali zapravo se radi o njihovim "parazitskim blizancima" - ostacima kosti, noktiju i kose. Do tog poremećaja dolazi već u maternici, ali problem se javlja ako se to tkivo poveže na krvotok, kao što je slučaj kod jednog muškarca gdje je njegov brat narastao toliko da mu je gotovo zgnječio prsnu kost.

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Džinovska misteriozna morska neman pronađena na obalama Indonezije!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...