Najnovije vesti

Italijanska vlada poklanja više od 100 dvoraca, vila i manastira
Foto: Shutterstock

Italijanska vlada poklanja više od 100 dvoraca, vila i manastira

Zanimljivosti

Ukoliko je Italija zemlja u kojoj ste oduvek želeli da živite, evo prilike da to i ostvarite, piše National Geographic Srbija.

Italijanska vlada poklanja 103 istorijska mesta uključujući dvorce, manastire i kule. U svojinu koju su Italijani spremni da poklone se nalaze i dvorac iz XI veka Kasteljo di Blera u Laciju i dvorac iz XIII veka Kasteljo di Montefiore u istočnoj italijanskoj regiji Marke.

Uslov koji morate da ispunite da biste dobili određeno mesto

Ipak, pre nego što počnete da se pakujete, morate da znate još nešto. Italijanska vlada poklanja građevine ljudima koji im pokažu konkretne planove renoviranja i ideje kako će privući ljude i povećati turizam u određenoj regiji.
Bilo da žele da ih pretvore u hotel, spa, restoran ili neku drugu turističku atrakciju, vlasnici moraju da pokažu na koji način će privući turiste u svoje nove odaje.
Ova ideja je deo italijanskog strateškog plana za turizam koji će promovisati i podržati razvoj sporog sektora turizma, a cilj je da se privatne i javne zgrade koje se više ne koriste pretvore u mesta koji će privući hodočasnike, planinare, turiste i bicikliste.
Oni koji budu uspešni u prikazivanju svojih planova, dobiće određenu građevinu na period od devet godina, nakon čega će se razmatrati opcija da se produži vlasništvo na još devet godina. Najbolje ideje za određena mesta će moći da budu nagrađena sa iznajmljivanjem na 50 godina. 

SA SAJTA NATIONAL GEOGRAPHIC SRBIJA PREPORUČUJEMO JOŠ I:

Iz uniforme u haljinu: Priča o majoru Heleni

Koliko kofeina može da ugrozi zdravlje zdrave osobe?

Jedinstvena atrakcija u Maroku: Koze na drvetu u ozbiljnoj akciji (VIDEO)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...