MEĐU BLIZANCIMA JE NERASKIDIVA VEZA: Evo šta se desi kada jedan od njih prerano umre!
Foto: Profimedia

BOL KOJA NE MOŽE DA PRESTANE

MEĐU BLIZANCIMA JE NERASKIDIVA VEZA: Evo šta se desi kada jedan od njih prerano umre!

Zanimljivosti -

Priča o blizancima koji su izgubili svoje "druge polovine", prirodnoj usamljenosti, krivici i strahu koji uništava njihove živote.

Milsu je 2013. godine dijagnostikovan rak. Posle 9 meseci borbe, preminuo je. To je bila velika tragedija za roditelje, a pogotovo za njegovu sestru bliznakinju, Miju. Niko ne govori o tome kako je kada umre vaša "druga polovina". Svaki Mijin rođendan gorko je sladak. Svaki važan porodični trenutak samo je podsetnik na Milsa, koji je trebalo da bude tu. Stela Akvaron, psihoterapeut i stručnjak za blizance, kaže da ovakav gubitak može biti poguban za drugo dete i njegovo emocionalno stanje. "Od trenutka kada su začeti, veza blizanaca je neverovatna i gubitak jednog može biti neverovatno strašan i tragičan za onoga ko preživi", ističe dr Akvaron.

foto: Profimedia

Blizanci su zajedno u materici i zavisni su jedno od drugog. Mija i dalje misli da je Mils prati. Kler i Džej Beteridž bile su nerazdvojne bliznakinje. Živele su sa svojim porodicama, a delio ih je jedan zid. Džej je umrla od tumora u 43. godini života.

"Kao male smo menjale odeću kako bi zbunjivale drugare. Menjale bi se na časovima i tako zbunjivale profesore. Sanjam je konstantno. To su jaki i živopisni snovi. Poznavala me je bolje od mene same. I dalje imam njen džemper u svom ormanu. To je jedini način da je oživim u mojoj glavi", priča Kler.

foto: Profimedia

Kler kaže da se oseća krivom što je još uvek živa. Oduvek je mislila da će umreti zajedno. Klinički psiholog, Ema Kriton, kaže da je taj osećaj, iako iracionalan, kod blizanaca normalan i prirodan.

Veza koju blizanci imaju izgleda da se ne gubi ni kada se par faktički nikada nije upoznao. Keren Vejd izgubila je sestru u njihovim prvim mesecima života. Iako Keren nije mogla da je se seća, kroz život oseća nesnosnu usamljenost. Oseća je i kada je u pozorištu, kući, kada čeka u redu...

Takođe, plaši se od prevelikog vezivanja za drugu osobu i zato ima problem u vezama. Doktorka Akvaron, psihoterapeut, priča o slučaju sedmogodišnjeg dečaka koji se igrao samo sa lutkom. Nije znao da je njegova sestra bliznakinja umrla još dok su bili u utrobi. Često je pričao sa svojom imaginarnom sestrom.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Dejli mejl/Dnevno)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track