(FOTO) SRBI U PANICI ZBOG FEJSBUK UPOZORENJA O FABRICIJU: Evo ko je čovek i šta se krije iza svega!
Foto: Profimedia

SVET PRIČA O TOME

(FOTO) SRBI U PANICI ZBOG FEJSBUK UPOZORENJA O FABRICIJU: Evo ko je čovek i šta se krije iza svega!

Zanimljivosti -

Ovih dana društvenim mrežama kruži poruka upozorenja od izvesnog gospodina Fabrizio Brambilla koji šalje Srbima pozive za prijateljstvo, a onda im hakuje profile, koju ste sigurno i vi dobili.

"UPOZORENJE: Reci svim svojim kontaktima sa svoje mesindžer liste da ne prihvataju zahtev za prijateljstvo od Fabrizio Brambilla. On ima fotografiju sa jednim psom. On je haker i povezao je svoj sistem na tvoj akaunt Fejsbuka. Ako ga neko od tvojih prijatelja prihvati, biće prikačen i na tebe, dakle osiguraj se da ga svi tvoji prijatelji prepoznaju. Hvala. Prosleđeno kako je primljeno", glasi upozorenje koje kruži.

foto: Printskrin/Facebook

Međutim, kao što se i očekivalo, ispostavilo se da je reč o prevari.

Dok poruka kruži internetom, pravi Fabrizio Brambilla, umetnik iz Bolonje, odjednom je obasut porukama pretnje ali i raznim šalama.

On je ostao u čudu koliko je njegov profil zatrapan...

A onda je svoje ime ukucao na Guglu i sve mu je bilo jasno.

Inače, za ubuduće - profil na Facebooku nije moguće hakovati tako što ćete sa nekim postati prijatelj; takođe, Facebook prati masovno dodavanje prijatelja i često taj potez označava kao spam, pa bi bilo koji nalog koji pokuša da za kratko vreme doda veliki broj ljudi verovatno bio obrisan.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kako zaštiti decu od “Plavog kita”?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track