Najnovije vesti

NAJBOLJI DUHOVNI SAVETI VRHOVNOG SIBIRSKOG ŠAMANA: Čovek je dete prirode i samo ga ona može izlečiti
Foto: Profimedia

BALGOSTANJE

NAJBOLJI DUHOVNI SAVETI VRHOVNOG SIBIRSKOG ŠAMANA: Čovek je dete prirode i samo ga ona može izlečiti

Zanimljivosti

U republici Tuvi još od drevnih vremena neguje se šamanska tradicija. Ako želite da živite u zdravlju i blagostanju, poslušajte šta vam poručuje vrhovni šaman Karaul Dopčun.

Šamanizam je jedna od najstarijih ljudskih duhovnih praksi, koja u Sibiru postoji još od bronzanog doba. Uloga šamana u društvu bila je da posreduje između ovog i onog sveta.

foto: Profimedia

Sveta mesta isceljujućih moći

Na jugu Sibira, na granici sa Mongolijom, ruska Republika Tuva dom je prastarim šamanskim tradicijama, koje od zaborava čuvaju lokalni šamani i šamani. Skrivena iza sibirskih planina, Tuva svojom jedinstvenom prirodom privlači brojne posetioce koji tragaju za mestima kosmičke energije, želeći da učestvuju u drevnim ritualima. Rituali u Tuvi imaju važnu ulogu u svakodnevnom životu ljudi, čiji sastavni deo čine šamani. Svakodnevni život i ono natprirodno ovde se stalno prepliću.

Pravila za srećan život i blagostanje

1. Dok šetate ulicom, kad ugledate pero koje leži na tlu, uzmite ga i ponesite kući. Stavite pero u posudicu ili na policu, a možete ga i okačiti, jer je ono moćna amajlija koju vam šalje nebo.

2. Kamenčiće prikupljene iz reka držite u kući, jer imaju moćnu energiju.

foto: Profimedia

3. Uvek se trudite da pomognete drugima ne očekujući ništa zauzvrat, jer i vas će nebo nagraditi.

4. Teškoće su samo privid, kao i oblaci na nebu. Ako letite avionom, videćete da je nebo iznad oblaka čisto i lepo.

5. Da biste se približili snu, ponekad je dovoljno preduzeti bar jedan korak. Ne plašite se poteškoća, već ih prihvatite kao sastavni deo života – i gledajte samo cilj.

6. Neka vam osnovni moralni princip bude: „Nikad neću nikome naneti zlo“.

7. Ne bacajte smeće u reke i potoke, jer ćete naljutiti vodenog duha. Ako želite da ga umilostite, bacite u vodu novčić, hleb ili malo mleka.

8. Kiša… Može kontrolisati osećanja, podsetiti nas na bilo koji lep trenutak života ili oprati one loše. Ako mi se desi nešto loše, izađem iz kuće i stojim na kiši. Ukoliko je napolju suvo, onda stanem pod tuš.

foto: Profimedia

9. Kad odlučite da nešto učinite, nikad ne sumnjajte u sebe. Naime, strah vas tera da se povlačite s pravog puta – zato je on glavni instrument svih zla. Nemojte gubiti nadu ako ne uspete iz prve, jer svaka mala pobeda približava nas onoj velikoj.

10. Kad žena kupuje hranu, ona kupuje buduće dane sreće za svoju porodicu. Svako novo, lepo, zrelo i mirisno povrće ili voće jeste dan srećnog porodičnog života. Muškarac, sa svoje strane, mora obezbediti ženi novac kako bi ona mogla kupovati ono što je najkvalitetnije. Porodica u kojoj se štedi na određenim proizvodima postaje siromašna i nesrećna, jer ušteda u hrani „štedi“ sreću.

Kurir.rs/Aura.ba, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...