Najnovije vesti

6 ZLATNIH PRAVILA KOJA ĆETE ODMAH PRIMENITI: Evo kako da utičete na veću zaradu
Foto: Profimedia

FENG ŠUI

6 ZLATNIH PRAVILA KOJA ĆETE ODMAH PRIMENITI: Evo kako da utičete na veću zaradu

Zanimljivosti

Donekle izgleda čudno da pravilnim postavljanjem stvari po kući i kancelariji možete uticati na veću zaradu novca – ali to može biti veoma važno!

Barem sudeći prema Feng šuiu.

Svakodnevno vidite i dotičete razne stvari čija energija, zajedno sa onom koju nosite u sebi, može učiniti čuda. Kad bolje razmislite – i novac predstavlja vrstu energije, često (ne uvijek) donosi dobro raspoloženje te čini ljude zadovoljnijima.

 

Svakodnevno vidite i dotičete razne stvari čija energija, zajedno sa onom koju nosite u sebi, može učiniti čuda. Kad bolje razmislite – i novac predstavlja vrstu energije, često (ne uvek) donosi dobro raspoloženje te čini ljude zadovoljnijima.

 

Poenta je u tome da u svom domu i životu stvorite uslove za neometano strujanje životne energije, a samim tim ćete obezbediti sigurnost i blagostanje. Donosimo šest važnih Feng šui saveta koji će vam obezbediti veći priliv novca u vaš dom.

 

foto: Shutterstock

1. Popravite sve pokvareno: posebno slavine i krov ako prokišnjava

 

Voda po feng šui učenju može označavati dve stvari: novac i emocije. Zašto baš te dve stvari? Pa jednostavno: voda teče, a novac i emocije su vrsta energije koja, opet, kao i voda, ima svoj tok. Popravite slavine ako iz njih curi voda. Ili krov koji prokišnjava. Popravljajući stvari u svom domu, popravljate svoj život.

 

2. Zatvorite poklopac na wc školjci

 

Kupatilo predstavlja velikog “potrošača” pozitivne energije. Voda iz slavine otiče u odvod, a i puštanjem vode u wc školjku također trošite znatne izvore energije. Zato, zatvorite poklopac na wc školjki kako bi sprečili da energija ode od vas. I bilo bi dobro kada bi na cev iza školjke zavezali crvenu mašnu, koja će, po Feng šui pravilima, zaštititi vaše finansije.

 

3. Uredite ulazna vrata

 

Vrlo je važno da ulazna vrata odišu dobrodošlicom. Uklonite sve nepotrebne stvari (smeće, drva, staru obuću), jer će one zakrčiti put pozitivnoj energiji. Takođe, vodite računa da je zvono na vratima u funkciji, kako biste čuli kada poslovna prilika pozvoni na vrata. Adresa i broj kuće (ili stana) moraju biti lako uočljivi, kako bi energija brzo pronašla put do vašeg doma.

 

foto: Profimedia

4. Razmislite o simbolima

 

Kada prođete kroz ulazna vrata, šta vam se nalazi na lijevoj strani prostorije u kojoj se nalazite? Po starom tibetanskom učenju, upravo taj deo vašeg doma predstavlja deo vrlo važan za novac. Šta se tu nalazi? Jesu li stvari uredno složene ili u potpunom haosu? Ako je sve nabacano i neorganizovano, moguće je i da su vaše finansije u istom takvom haosu. Jeli u tom dijelu kućna biljka koja brzo napreduje i oduševljava mirisom? Onda očekujte da će i vaše finansije isto tako napredovati. Da bi energija i priliv novca bili što veći i sigurniji, na zidove stavite slike prirode, drveća, vodopada, jedrenjaka, reke ili možda konja u galopu. Svaka ova slika simbolizuje slobodu i priziva pozitivnu energiju u vaš dom.

 

5. Redovno održavajte peć na drva (kamin)

 

Po Feng šui učenju, peć na drva simbolizuje obilje i bogatstvo. Vodite računa da je uvek čista i da redovno održavate dimnjak. Na ovaj način otvorićete put energiji koja će omogućiti stvaranje više poslovnih prilika, a samim tim i zaradu.

 

6. Naučite ceniti novac

 

Nakon što ste uradili prethodnih pet koraka, vreme je da se “pozabavite” vlastitim odnosom prema novcu. Možda još od detinjstva imate iskrivljenu sliku o novcu i bogatim ljudima. Možda mislite da su nemoralni, tašti i da su novac stekli na pogrešan način. Vreme je da promenite mišljenje. Počnite gledati na novac kao nagradu za dobro delo, dobrotu, inteligenciju i za zalaganje za druge. Bez obzira da li trošili, štedili, dobijali ili davali novac, uvek budite zahvalni u životu. Vaš optimizam i pozitivna energija će delovati kao magnet za privlačenje novca.

 

foto: Profimedia

(Kurir.rs/RadioSarajevo, Foto: Shutterstock, Profimedia)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...