OVO NISTE ZNALI O MONOPOLU: Volite da kupujete i prodajete zemljište, ali ovo pravilo prvi put čujete!
Foto: profimedia

MENJA TOK IGRE

OVO NISTE ZNALI O MONOPOLU: Volite da kupujete i prodajete zemljište, ali ovo pravilo prvi put čujete!

Zanimljivosti -

Monopol je jedna od najpopularnijih društvenih igra na svetu i većina ljudi je igra onako kako su to naučili u mladosti. Retko ko je stvarno pročitao pravila, koja igru i tekako menjaju...

Monopol je jedna od omiljenih igrara mnogih generacija i svi je jednako igraju. Staneš na polje, kupiš ili ne kupiš zemljište, digneš kućicu, potom hotel i tako dok neko ne izgubi sve ili ne dobije sve.

Ono što retko ko zna je da postoji jedno pravilo koje uveliko olakšava kupovinu i prodaju zemljišta i omogućava nabavku istih po nižim cenama nego što se inače traži na kartici nekretnine.

foto: profimedia

Koje je to pravilo?

Ako osoba koja je stala na zemljište ne želi isto da kupi, onda bankar to zemljište stavlja na aukciju u kojoj učestvuju svi igrači, uključujući onog koji nije želeo da kupi zemljište po punoj ceni.

Ovo pravilo može u potpunost da promeni tok igre, olakša dobitak potrebnih zemljišta i stvoriti bolju dinamiku, budući da više igrači neće morati da naprave deset krugova po tabli kako bi stali na zemljište koje žele ili menjali za druga zemljišta kako bi spojili barem zemljišta jedne boje s ciljem podizanja kućica i hotela.

Kurir.rs/ 24.hr, Foto: Profimedia

.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Za neverovati! Bogati i glupi mafijaš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track