(VIDEO) ŠTRUMFOVI VEĆ 60 GODINA UVESELJAVAJU DECU: U Sarajevu se otvara izložba ovih kultnih likova!
Foto: printScreen Jutjub

najpopularniji crtani film

(VIDEO) ŠTRUMFOVI VEĆ 60 GODINA UVESELJAVAJU DECU: U Sarajevu se otvara izložba ovih kultnih likova!

Zanimljivosti -

Junaci jednog od najpopularnijih crtanih filmova svih vremena "Štrumfovi", ove godine slave svoj 60. rođendan.

Tim povodom danas se u sklopu obeležavanja Dana frankfonije u Sarajevu, otvara izložba kultnih likova Štrumfova.

Pozorište mladih Sarajevo u saradnji s Diplomatskim predstavništvom Belgije, Wallonie-Bruxelles International, IMPS-om i Superar BiH organizuje ovu izložbu.

Pozorište mladih Sarajevo u saradnji s Diplomatskim predstavništvom Belgije, organizuje izložbu kultnih likova Štrumpfova, koja se održava u sklopu obeležavanja Dana frankofonije u Sarajevu.

foto: printScreen Jutjub

Šef Diplomatskog ureda Ambasade Belgije, Viliam Aselborn na početku razgovora za Radiosarajevo.ba rekao je da većina belgijskih ambasada ovu izložbu organizuju ne samo u Evropi već širom sveta.

"Na izložbi će biti predstavljen ne samo život crtača i umetnika Pejoa već će biti prezentovane i njegove druge aktivnosti pa će takođe biti dosta igara i interaktivnih aktivnosti za decu.

Poznato je da su za Belgijance crteži uvek bili velika inspiracija, a kada su u pitanju stripovi veoma su značajni za njihov identitet.

"Stripovi su zaista istorija Belgije, počevši od Tintin-a, najpoznatijeg stripa na svetu, čiji je kreator Džordž Remi poznatiji kao Herge, a koji se i dalje razvija.

Kurir.rs/RadioSarajevo.ba/Foto: Printscreen Jutjub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track