(FOTO) SUPRUGA I DECA SE STIDE NJEGOVOG PONAŠANJA: Muškarac koji ima milione svaki dan radi ovu šokantnu stvar!
Foto: Printscreen/Youtube

HIT

(FOTO) SUPRUGA I DECA SE STIDE NJEGOVOG PONAŠANJA: Muškarac koji ima milione svaki dan radi ovu šokantnu stvar!

Zanimljivosti -

Da li ste razmišljali šta biste radili da imate milione? Skupljanje smeća vam verovatno ne bi bilo prvo na listi, ali upravo to radi ovaj milioner.

Zong Congrong (52) poslednje tri godine svaki dan čisti ulice.

"Mislim da nije bitno koliko novca imate. Nije bitno jeste li bogati ili siromašni, uvek treba širiti pozitivnu energiju u društvu. Nije važni ni koliko godina imate", kaže on.

foto: Printscreen/Youtube

Čisteći smeće u narandžastoj majici, on koristi megafon kako bi ljudima skrenuo pažnju na važnost brige za okolinu.

Njegovo ponašanje privuklo je mnogo pažnje, a mnogi tvrde da on ovo radi isključivo zbog samopromocije. Zong insistira da su njegovi motivi iskreni i smatra da ga ne treba osuđivati samo po njegovog imovinskog stanja. Na tu ideju došao je tokom porodičnog putovanja 2015. godine kada je u kineskoj provinciji Hainan upoznao fakultetskog profesora u penziji.

foto: Printscreen/Youtube

"Rekao mi je da poslednje četiri godine svakodnevno skuplja smeće po obližnjoj plaži. Bio je srećan jer se brine o okolini, ekologija mu je bila na prvom mestu. Ostavio je toliko jak utisak na mene da sam poželio da radim isto", ispričao je on. Njegova supruga i deca su isprva bili posramljeni njegovim ekscentričnim ponašanjem, a neko vreme su čak izbegavali da ih vide s njim, ali s vremenom su promenili stav.

Kurir.rs, Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track