Najnovije vesti

PRED ČUDIMA SVETOG VASILIJA SVI SU ZANEMELI: Ruke su mu se savijale u litiji, kao da je hteo da nam pomogne... Radovale su se ptice, cveće i životinje... (VIDEO)
Foto: Shutterstock

ČUDESNI DOGAĐAJI

PRED ČUDIMA SVETOG VASILIJA SVI SU ZANEMELI: Ruke su mu se savijale u litiji, kao da je hteo da nam pomogne... Radovale su se ptice, cveće i životinje... (VIDEO)

Zanimljivosti
10:42h

Svedoci su prvenstveno Patrijarh Pavle, mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije, "noć pre kretanja čudotvorca su presvukli" i tom prilikom je Amfilohije primetio da je telo Svetog Vasilija izuzteno dobro očuvano i kasnije ispričao "kako su se svecu ruke savijale, kao da nam je hteo pomoći da ga lakše obučemo za veliki put".

I drugo čudo, kao dokaz svetosti Vasilija Ostroškog, javilo se pre polaska litije:

"Oni koji su imali tu sreću da pristupe njegovim moštima pre kretanja, ljubeći naprsni krst osetili su božanski miris koji je dolazio iz svečevih grudi".

Najzad, celim putem kojim je prošla litija sa moštima ludotvorca iz Ostroga događalo se čudo radosti sveg živog: "radovale su se ptice, cveće, pa čak i životinje kraj kojih je litija sa svecem prolazila".

Posebno je bila zapažena radost jednog konja Zelenka:

"Zelenko je dugo trčao u koloni automobila, kao da je i sam želeo da pokaže radost što je živ na dan kada najveci srpski sin Hercegovine obilazi svoju svetu i biblijsku Otadžbinu".

Danas slavimo Svetog Vasilija Ostroškog! Dnevne novine Kurir poklanjaju džepni molitvenik za zdravlje i sreću.

foto: Kurir

(Kurir.rs/Foto: Shutterstock)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja