NAJLUĐI ZAHTEVI PUTNIKA: Možete li da ugasite motor aviona?
Ilustracija, Foto: AP

neverovatno ali istinito

NAJLUĐI ZAHTEVI PUTNIKA: Možete li da ugasite motor aviona?

Zanimljivosti -

Dok se pojedini ljudi odlučuju za nju radi udobnosti, uvek postoje i razmaženi bogataši, a njihovi zahtevi često se graniče sa bizarnim.

Britanski Telegraf navodi neke od najčudnijih zahteva s kojima se osoblje susrelo u biznis klasi.

Pobuna zbog lešnika

Jedan od najslavnijih incidenata u vazdušnom saobraćaju verovatno se dogodio 2014. godine, prilikom poletanja sa njujorškog aerodroma, a razlog za sve je bilo - serviranje lešnika.

Naime, Čo Hjun Ah, ćerka vlasnika južnokorejske avionske kompanije u kojoj se incident dogodio, digla je paniku zbog načina na koji su lešnici posluženi.

Oni su putnicima dati u drvenoj posudi, a Čo je smatrala da u prvoj klasi moraju da se serviraju isključivo na tanjiru.

Ona je zbog toga napravila incident, pozvala stjuardesu i šefa kabinskog osoblja, naredila im da kleknu ispred nje, izvine se, a zatim naredila i njihovo iskrcavanje.

Zbog svega toga, avion je sa poletanjem kasnio 20 minuta, a razmažena gospođa na kraju je završila tri meseca u zatvoru zbog opstruisanja vazduhoplovne bezbednosti.

Želim svoju pidžamu

Dva putnika prve klase koja su letela iz Melburna žestoko su se pobunila kada im je osoblje reklo da ne mogu da dobiju pidžame većih brojeva jer ih trenutno nemaju.

Zato su tražili da se iskrcaju.

Njihova molba je uslišena, a pilot je ostalim putnicima u avionu objasnio razlog zbog kojeg će kasniti.

Možete li da smanjite buku motora?

Jedan putnik zatražio je tokom leta da se motor na trenutak - ugasi.

Priču je na Reditu podelio jedan od putnika: "Nisam deo osoblja, ali leteo sam prvom klasom iz Dubaija za Njujork. Sedim, i u jednom trenutku ne verujem šta čujem – čovek u mojoj blizini mrtav-hladan pita stjuardesu može li pilot da ugasi levi motor kako bi njegov sin mogao na miru da spava."

Nadoknada za nered

Jedna žena koja je letela za Las Vegas polila se vodom, nakon čega je zatražila da joj se kao kompenzacija za "pretrpljeni strah" donese pet votki i deset pokrivača.

Ponavljamo, ona se sama polila, ali je, prema rečima osoblja, bila u vidno alkoholisanom stanju, a u jednom trenutku je počela da izmišlja kako je napadnuta od strane osoblja.

Mrzim svoje mesto

Ivana Tramp, nekadašnja supruga današnjeg predsednika SAD, izbačena je sa leta 2009. godine.

Naime, za početak je bila nezadovoljna sedištem koje je dobila, a videvši da u njezinoj blizini ima i dece, počela je da viče da želi da ide kući.

Navodno je počela i da psuje na jedno dete, pa joj je uskoro želja za izlaskom iz aviona ispunjena.

Zašto moja prijateljica ne može sa mnom

Pevačica Kortni Lav uhapšena je 2003. godine na londonskom aerodromu Hitrou zbog svog agresivnog ponašanja. Lav je vikala, i vređala osoblje koje nije dozvoljavalo da njena prijateljica sedi do nje u prvoj klasi jer nije imala kartu za prvu klasu. Pevačica se smirila tek kada je uhapšena.

Kurir.rs/Punkufer/Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track