Najnovije vesti

VISOKA CENA SLAVE! NEĆE JOJ BITI LAKO: Otkriven kompletan SPISAK ZABRANA koje kraljevska porodica ima za Megan Markl!
Foto: Profimedia

STROGO

VISOKA CENA SLAVE! NEĆE JOJ BITI LAKO: Otkriven kompletan SPISAK ZABRANA koje kraljevska porodica ima za Megan Markl!

Zanimljivosti

Britanska kraljevska porodica poznata je širom sveta, pa se tako pomno prati svaki njihov korak. Osim nekih povremenih manjih incidenata, koji su uglavnom bili u vezi sa odrastanjem mladih prinčeva, gotovo je nemoguće videti članove kraljevske porodice u nekim neprimerenim situacijama.

foto: Printscreen Fejsbuk

Sa druge strane, postoji čitav niz pravila o tome šta je primereno, a šta nije.

 

Javno pokazivanje osećanja nije dobrodošlo, posebno na putovanjima. Tako ni parovi, ni supružnici, ne smeju da se drže za ruke, a nijedan član kraljevske porodice nikada ne odlazi nigde bez pratnje ili obezbeđenja.

 

Kada članovi kraljevske porodice putuju van zemlje, moraju da spakuju crnu odeću, kako bi bili spremni za sahrane u slučaju neke iznenadne smrti.

foto: Profimedia

Pravilo koje se najčešće krši jesto ono da budući naslednici krune ne smeju da putuju sa višim članovima porodice, jer bi u slučaju nesreće, potencijalno svi mogli da poginu. To bi praktično značilo da princ Vilijam ne sme da putuje sa svojom decom.

 

Niko ne sme da jede nakon što je kraljica završila sa jelom. Za vreme porodične večere, nakon što kraljica pojede poslednji zalogaj, svi moraju da prestanu sa jelom.

 

Takođe, niko ne sme da ode na spavanje pre nego što to učini kraljica Elizabeta. Ovo pravilo važi ukoliko članovi porodice spavaju u istoj kući sa kraljicom.

foto: Profimedia

Zabranjeni su nadimci. Iako je mediji često nazivaju Kejt, supruga princa Vilijama trebalo bi da se naziva pravim imenom – Ketrin.

 

Zabranjene su školjke, posebno zato što postoji velika mogućnost da izazovu trovanje i to u mnogo više slučajeva nego kod druge hrane. Beli luk takođe je precrtan u Bakingemskoj palati. Navodno, kraljica mrzi beli luk, pa se sva jela spremaju bez njega.

 

U kraljevskoj porodici je zabranjena i društvena igra Monopol.

 

Jedno od pravila jeste i da nema skidanja pred kamerama. Ovo je razlog zašto na javnim skupovima vojvotkinje ne skidaju svoje kapute ukoliko se događaj sve vreme prenosi.

foto: Profimedia

Ne smeju da imaju politički stav, ili da ga iznose u javnosti. Nije im dozvoljeno da glasaju, niti da javno govore o politici.

 

Tijare su rezervisane za udate žene. Žena koja prisustvuje nekom večernjem događaju, a nema tijaru, pokazuje kako je slobodna i “na tržištu”.

Pravilo da nema prekrštanja nogu dok se sedi važi dugo u kraljevskoj porodici. Žene sede savijenih i spojenih nogu.

 

Članovi kraljevske porodice nemaju društvene mreže. Tako je Megan Markl morala da ugasi svoj profil na Instagramu, koji je bio pun njenih fotografija u bikiniju, obroka koje je jela, kućnih ljubimaca i prijatelja. Ona je imala i lajfstajl blog, na kome su mogli da se nađu tekstovi o modi, do knjiga koje čita na odmoru.

foto: Profimedia

Kraljevska porodica ne doživljava sebe kao “selebritije”. Iz tih razloga nikada ne prave selfije i ne dele autograme. To je sada malo drugačije za Megan Markl, koja je pripadala svetu slavnih, ali je sada deo monarhije, pa se dosta toga promenilo za nju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...