HOROSKOP OTKRIVA KAKO DA SAČUVATE ZDRAVLJE: Dobro pazite na ove delove tela u zavisnosti od ZNAKA!
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

HOROSKOP OTKRIVA KAKO DA SAČUVATE ZDRAVLJE: Dobro pazite na ove delove tela u zavisnosti od ZNAKA!

Zanimljivosti -

Svako od nas, na neki način, sadrži u sebi 12 zodijačkih znakova, i to ne samo na emocionalnom i duhovnom, već i na fizičkom planu.

Kada imate zdravstvene tegobe, važno je da umete da izbalansirate energiju i na taj način pomognete sebi.

OVAN vlada glavom, kosom i licem

Rođeni ste vođa, ambiciozni, egocentrični, hrabri i samouvereni. Morate da budete ono što jeste, kako biste se osećali dobro, jer ne možete da podnesete da budete u nečijoj senci. Posledica disbalansa energije su glavobolje, migrene, nedostatak samopouzdanja, kijavica, problemi sa kožom i sinusima, ekcemi, osip i opadanje kose. Usporite, meditirajte i obratite više pažnje na ljude oko sebe.

foto: Profimedia

BIK upravlja vratom, grlom, tiroidom, krajnicima, gornjim delom leđa

Praktični ste i pouzdani, volite materijalnu i finansijsku stabilnost koja vam pruža osećaj sigurnosti. Disbalans energije dovodi do problema sa gornjim delom leđa, bola u grlu i promuklosti, kao i straha od promena. Ako imate osećaj da niste dovoljno temeljni ili ne uspevate da dovršite započete poslove, usmerite energiju na grlo, uz pomoć kristala, pevanja ili menjajući nešto u vašem životu i okruženju.

foto: Profimedia

BLIZANCI vladaju načinom razmišljanja, mislima, rukama, naročito šakama

Rođeni ste govornik i pisac kome je neophodna sloboda kako bi izrazio sebe i sredio misli tako da drugi ljudi mogu da vas razumeju. Poremećaj energije manifestuje se kroz rasejanost, konfuzno ponašanje, sklonost ka ogovaranju, kada vam je jezik brži od pameti, bolove u rukama ili šakama i strah od ispoljavanja sopstvenih talenata i potencijala. Čitanje je često najbolji lek jer vam pomaže da se smirite i sredite misli.

foto: Profimedia

RAK upravlja grudima, dojkama i predelom oko srca

Preosetljivi ste i imate naglašenu potrebu da se brinete o članovima porodice i onima koje volite. Disbalans energije manifestuje se kroz preosetljivost, povlačenje u sebe i želju za osamljivanjem, tegobe sa disanjem, kašalj, bolne grudi i prejedanje na nervnoj bazi. Radite vežbe disanja i provodite više vremena na svežem vazduhu baveći se laganim vežbama, zaronite u svoja osećanja kako biste pokazali ono što najbolje umete da radite.

foto: Shutterstock

LAV vlada srcem i gornjim delom leđa

Ponosni ste, samouvereni, velikodušni, hrabri, detinjasti, volite da budete u centru pažnje i da dobijete ono što želite. Poremećaj energije manifestuje se kroz komplikacije sa srcem, teškoće sa izražavanjem emocija i blokade na ljubavnom planu, nedostatak samopouzdanja, stidljivost, strahove. Bavite se bilo kojim vidom kreativnog izražavanja, umetnošću, plesom, poezijom, glumom, a joga takođe može da pomogne u otvaranju srčane čakre.

foto: Profimedia

DEVICA upravlja stomakom i digestivnim traktom

Analitični ste i kritizerski nastrojeni, opterećeni detaljima, što opterećuje i vaš nervni sistem. Disbalans energije dovodi do problema sa crevima, zatvora, poremećaja u ishrani i lošeg varenja, čak i opsesivnog ponašanja. Važno je da naučite kako da idete dalje i “otpustite” neka očekivanja koje sebi postavljate. Preporučuju se meditacija, rad na kreativnim projektima, vežbe i konzumiranje dosta svežeg voća i povrća.

foto: Shutterstock

VAGA vlada bubrezima, bešikom i donjim delom leđa

Najvažnije vam je da se povežete sa drugima i izgradite zdrave partnerske i emotivne odnose. Kada vam tasovi nisu u ravnoteži, ne znate za sredinu – ili ste previše nezavisni ili previše zavisite od drugih. Poremećaj energije može da se manifestuje i urinarnim infekcijama, učestalim mokrenjem i bolom u donjem delu leđa. Pronađite način kako da pravite kompromise u svom životu, a da s druge strane, ostanete jaki i samostalni.

foto: Profimedia

ŠKORPIJA upravlja genitalnim organima

Vi ste znak transformacije i regeneracije, u stalnoj potrazi za novim životnim iskustvima koja vam donose napredak. Kada vam energija nije u balansu, imate osećaj da ste blokirani ili da ne možete brzo da se naviknete na promene. U tom slučaju može da se javi depresija, pad libida ili prenaglašen libido. Važno je da prihvatite promene i da budete otvoreni za suočavanje sa prošlošću. Provodite više vremena pored vode i meditirajte.

foto: Profimedia

STRELAC vlada kukovima, butinama i jetrom

Ceo život učite, širite svoja znanja i istražujete, ljubitelj ste avantura, a cilj vam je da što bolje razumete svet oko sebe. Kada energija nije izbalansirana, ili stagnirate ili vas ne drži mesto, skloni ste preterivanju u životnim zadovoljstvima, mogući su problemi sa kukovima i jetrom. Jedan od najboljih načina da se vratite u ravnotežu jeste da putujete ili učite nešto novo što će vam pomoći da proširite vidike.

foto: Profimedia

JARAC upravlja kostima, kolenima i zubima

Ambiciozni ste, praktični, odgovorni, disciplinovani i spremni da vredno i marljivo radite kako biste ostvarili svoje ciljeve. Kada “ispadnete” iz ravnoteže, postajete radoholik i mazohista, što se na zdravstvenom planu manifestuje preko problema sa kolenima i zubima. Zato je važno da naučite da predahnete, usporite i proverite šta zapravo podstiče vaše ambicije. Rasporedite vreme tako da vam ostane više vremena za druženje sa prijateljima, meditirajte, bavite se jogom i čitajte.

foto: Profimedia

VODOLIJA vlada gležnjevima i nervnim sistemom

Uvek ste spremni da pomognete drugima, naročito na globalnom planu, originalni ste, autentični i otvoreni za nove ideje. Kada dođe do pada energije, gubite osećaj za realnost, mogu da se jave anksioznost i napadi panike, kao i problemi sa gležnjevima. Važno je da radite na pretvaranju svojih ideja i snova u dela, da gledate širu sliku. Bavite se stvarima koje vas inspirišu i okružite se osobama koji razmišljaju slično kao vi.

foto: Shuterstock

RIBE upravljaju stopalima i epifizom

Romantični ste, senzualni, rasejani, često konfuzni, a vaša kreativnost najviše dolazi do izražaja preko bavljenja umetnošću, naročito muzikom i plesom. Poremećaj energetske ravnoteže dovodi do uznemirenosti i pada samopouzdanja, a može se manifestovati i gubitkom osećaja za potrebe drugih ljudi, egocentrizmom, preteranom zabrinutošću ili hipohondrijom. Najbolji načini da se "resetujete" su meditacija i masaža stopala.

foto: profimedia

Kurir.rs/Novosti, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track