KADA OVO PROČITATE, REŠIĆETE MNOGE DILEME: Ovo su 4 indijanska principa koja vam pomažu u ŽIVOTU!
Foto: Profimedia

INTERESANTNO

KADA OVO PROČITATE, REŠIĆETE MNOGE DILEME: Ovo su 4 indijanska principa koja vam pomažu u ŽIVOTU!

Zanimljivosti -

Indija nas uči o 4 principa duhovnosti koji su prisutni kod svih nas i u svakodnevnom zivotu. Prvi princip kaže:

"Koga god susreli, to je onaj pravi." To znači da niko ne ulazi u naš život slučajno. Svi oni koji nas okružuju, bilo ko s kim ste u odnosu, predstavlja nešto - bilo da nas treba naučiti ili da nam pomogne da popravimo trenutnu situaciju.

foto: Profimedia

Drugi princip kaže:

"Šta god se dogodilo je jedina stvar koja se i mogla dogoditi." Ništa, apsolutno ništa od onoga što smo doživeli nije moglo biti drugačije. Čak ni najnevažniji detalj. Ono što se dogodilo je jedina moguća stvar koja se mogla dogoditi i moralo se dogoditi - da bismo naučili lekciju kako bismo se pomerili napred. Svaka situacija u životu u kojoj se nađemo je apsolutno savršena, čak i kada prkosi našem razumevanju i izaziva naš ego.

foto: Profimedia

Treći princip kaže:

"Svaki trenutak u kom nešto počinje je pravi trenutak." Sve počinje u točnom trenutku, niti prerano niti prekasno. Kada smo spremni za to, za nešto novo u svom životu - to je tu, spremno da započne.

foto: Profimedia

Četvrti i poslednji princip kaže:

"Šta je gotovo, gotovo je." To je tako jednostavno! Kada se nešto u našem životu završi, to pomaže našem razvoju. Zato, obogaćeni prošlim iskustvom, bolje da to otpustimo i krenemo dalje.

Kurir.rs/Atma.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track