Najnovije vesti

ZA BABA VANGU JE ČUO CELI SVET, ALI NIKO NE ZNA KAKO JOJ JE PRAVO IME: Evo kako se zove čuvena proročica od čijih predviđanja se DIŽE KOSA NA GLAVI
Foto: Printscreen/ Youtube

ZNALA JE SUDBINU ČOVEČANSTVA

ZA BABA VANGU JE ČUO CELI SVET, ALI NIKO NE ZNA KAKO JOJ JE PRAVO IME: Evo kako se zove čuvena proročica od čijih predviđanja se DIŽE KOSA NA GLAVI

Zanimljivosti

Baba Vanga, slepa bugarska proročica, upozoravala je na mnoge stvari u istoriji čovečanstva!

Prema navodima bugarskih medija, mnogi smatraju da je pravi datum rođenja Babe Vange 31. januar, a ne 3. oktobar kako piše u zvaničnim dokumentima. Pavel Kiprov iz sela Černiče tvrdi da se Vanga rodila tokom zime.

- Ona se rodila u Strumici 31. januara. To tvrdim sa velikom sigurnošću, jer mi je sama Vanga pričala o tome - rekao je Kiprov.

Sa druge strane, predsednik fonda „Vanga“ Ivan Dramov, apsolutno je uveren da se proročica rodila 3. oktobra. U pasošima koje je dobila 1953. i 1995. godine kao datum rođenja upravo piše 3. oktobar.

- Dugo će se još raspravljati o datumu mog rođenja - rekla je Baba Vanga svojevremeno, što se ispostavilo kao još jedno njeno proročanstvo koje se ostvarilo, piše „Trud“ u publikaciji posvećenoj obeležavanju dana Vanginog rođenja.

foto: Youtube/Printscreen

Vangelija Pandeva Gušterova, u celom svetu poznata kao Baba Vanga, izgubila je vid kao dvanaestogodišnje dete, ali ga je, izgleda, nadoknadila „duhovnim“ vidom.

Veruje se da joj je upravo to omogućilo da može da vidi budućnost. Konkretno, u njen proročki dar su imali prilike da se uvere i glumac Vjačeslav Tihonov, živopisac Svjatoslav Rerih, akademik Natalija Behtjoreva, pesnik Sergej Mihalkov i na desetine drugih ljudi koji su imali čast da je posete.

Baba Vanga je rođena u makedonskom gradu Strumici, u tadašnjem Osmanskom carstvu, u siromašnoj porodici. Sa 12 godina je oslepela nakon što je nekoliko dana ostala zatrpana u pesku. Nekoliko godina se školovala u školi za slepe u Zemunu, gde je naučila da šije, a posle smrti maćehe vratila se u Bugarsku da bi odgajala braću i sestre.

Kurir.rs/Vikipedija/Danas

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...