IMAO JE 10 GODINA I 192 KG! BIO JE NAJDEBLJI DEČAK NA SVETU: Lekari su mu pre 2 godine prognozirali SIGURNU SMRT, a onda je smršao 88 KG...  (VIDEO)
Foto: Profimedia

NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA

IMAO JE 10 GODINA I 192 KG! BIO JE NAJDEBLJI DEČAK NA SVETU: Lekari su mu pre 2 godine prognozirali SIGURNU SMRT, a onda je smršao 88 KG... (VIDEO)

Zanimljivosti -

Arja Permana iz Indonezije je sa samo 10 godina dogurao do 192 kilograma. Zavistan je bio od nudli i gaziranih pića zbog čega je i završio kao morbidno gojazan, a lekari nisu imali nikakve dobre prognoze za njega.

Tolika gojaznost iziskivala je operaciju smanjivanja želuca, ali pre nje morao je da smrša.

foto: Profimedia

Lekari su mu prepisali dijetu koja se sastojala samo od voća i povrća i mnogo hodanja i plivanja, ali je uspeo da smrša svega devet kilograma.

Dečaku je čak i odlazak u školu bio podvig jer nije mogao ni da hoda ni da sedi. Zato ga je pratio pažljivo odabran tim lekara koji je bio uz njega u svakom trenutku kako bi bili sigurni da će Arja zaista smršati jer - o koncu je visio njegov život.

foto: Profimedia

Arja danas ima 12 godina i zapanjujuće drugačije izgleda. Smršao je od tada neverovatnih 88 kilograma.

Ova promena došla je usled stroge dijete i strogog režima vežbanja. Danas ima 101 kilogram, od čega ogroman deo čini višak kože koji mu je ostao. Svakog dana, kaže, prepešači nekoliko kilometara, a uz to redovno igra badminton sa prijateljima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track