Najnovije vesti

12 GODINA KOSU PERU URINOM, LOVE LUKOM I STRELOM: Peter (64) i Miriam (34) prodali su sve i žive kao nomadi! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Srećni i slobodni

12 GODINA KOSU PERU URINOM, LOVE LUKOM I STRELOM: Peter (64) i Miriam (34) prodali su sve i žive kao nomadi! (VIDEO)

Zanimljivosti

Mirijam (34) je iz Holandije, a Peter (64) je sa Novog Zelanda. Par se trenutno nalazi u Bugarskoj na planini Rodopi koja je deo Rodopskog masiva između Bugarske i Grčke. To je njihovo krajnje odredište, a proteklih 12 godina oni žive kao nomadi.

Peter je pre nomadskog života radio kao profesor, a Mirijam je bila aktivna sportista. Kada je napunila 22 godine, odlučila je da putuje svetom. Tokom njenog boravka u Indiji upoznala je Petera koji je napustio posao, prodao kuću i odlučio da putuje svetom.

Najoslobađajuća stvar koju sam uradio je što sam ostavio ključeve od kuće u poštansko sanduče za agenta za nekretnine. Sa samo jednom torbom sam seo u avion i krenuo na put. Od tog momenta sam izbeglica od modernog načina života," objašnjava Peter.

Par ne poseduje ništa vredno. Putuju od mesta do mesta sa rancem na leđima. Peter kuva, a Mirijam je zadužena za lov i obezbeđivanje namirnica.

"Vaspitana sam i odgajana kao vegeterijanac. Zbog toga mi je bilo veoma teško da ubijem živo biće. Ali onda jedeš to što ubiješ i puniš se nekom energijom. Energija te ubijene koze ulazi u tebe i osećaš se pomalo divlje", navodi Mirijam.

foto: Printscreen

S vremena na vreme par svrati u prodavnicu da kupi stvari koje se ne mogu uloviti. Kao na primer sladoled.

Kada su započeli svoj nomadski život par je imao ušteđevinu oko 40.000 funti (oko 44.000 evra). Ograničili su se na godišnju potrošnju na oko 3.000 funti. Za sada nisu zabrinuti kada su finansije u pitanju.

"Ljudi nas često pitaju šta ćemo da radimo kada ostanemo bez novca. Jednostavno je - zaposlićemo se", objašnjava Peter.

Mirijam ima posebne higijense navike. Ona, naime kosu pere vlastitim urinom kako bi joj bila bujna i zdrava. Prvo skvasi kosu vodom, a zatim je natopi vlastitim urinom i pusti da kosa upije urin 20 minuta. Zatim opet opere kosu vodom.

foto: Printscreen

"Za mene je šokantno da svaki dan sedim u kancelariji, upadam u saobraćajne gužve... Ovaj način života nije šokantan za mene," priznala je Mirijam.

Kada putuju zajedno ovaj par često doživljavaju kao oca i kćerku, međutim oni su već 12 godina u vezi.

"Naša veza je otvorena. On ne poseduje mene, ja ne posedujem njega. Osećam se potpuno slobodno da uradim šta poželim. Kada znaš šta je ljubav, kada ste tako dugo zajedno, sasvim je normalno da se tu i tamo zaljubite u nekon drugog", navodi Miriam.

Par priznaje da su razgovarali o deci, ali da je Miriam odlučila da ne želi da ih ima jer ne želi da se skrasi.

Peter opet navodi da će u jednom periodu života morati da se smiri i da se vrati normalnom načinu života.

foto: Printscreen

Kurir.rs/24sata hr/Foto Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...