ČAJ KOJI POMAŽE DA IMAMO RAVAN STOMAK: Neverovatan domaći lek protiv nadimanja i gasova
Foto: Shutterstock

Sigurno ga već imate u kuhinji

ČAJ KOJI POMAŽE DA IMAMO RAVAN STOMAK: Neverovatan domaći lek protiv nadimanja i gasova

Zanimljivosti -

Nadimanje stomaka nastaje usled nezdravih navika, loše ishrane, oboljenja ili nedostatka fizičke aktivnosti, a sigurno ste bar jednom u životu imali ovu tegobu, piše Lovesensa.

Postoji više vrsta prirodnih lekova za regulisanje nadutosti stomaka, a naročito se preporučuje promena režima ishrane. Jedan od najefikasnijih i najlakših načina da smanjite ove tegobe jeste da svakog dana popijete čaj od nane (pepermint). Istraživanja pokazuju da čaj od nane zbog ulja mentola pomaže da se oslobodite grčeva u mišićima i smanjuje nadutost. Nana opušta mišiće i iz creva se oslobađa vazduh koji je bio zarobljen u stomaku i koji je stvarao bol.

Najbolji čaj od nane protiv nadimanja spremićete tako što u jednu šolju proključale vode sipate kašičicu suvih listova nane. Takođe, kod problema sa nadimanjem preporučuje se spanać jer je bogat magnezijumom. Unos magnezijuma pomaže da se oslobodite viška tečnosti i vazduha iz tela i na taj način sprečava proces nadimanja. Svakog dana popijte šoljicu čaja od nane - neka to postane vaša zdrava rutina!

PROČITAJTE JOŠ:

ČAJ KOJI TREBA DA PIJE SVAKA ŽENA: pomaže da smršamo i ubija opasne bakterije

HOROSKOP - ŠTA NAS OČEKUJE U NAREDNIH 10 DANA

3 STVARI KOJE TREBA URADITI AKO ŽELITE DA SRETNETE PRAVU LJUBAV

(Kurir.rs / Lovesensa / Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track