Najnovije vesti

NEMA ŠANSE DA ZASPITE, IAKO STE PREUMORNI? Pokušajte sa trikovima koji pomažu da uplovite u san za 10, 60 i 120 sekundi!
Foto: Profimedia

VREDI PROBATI

NEMA ŠANSE DA ZASPITE, IAKO STE PREUMORNI? Pokušajte sa trikovima koji pomažu da uplovite u san za 10, 60 i 120 sekundi!

Zanimljivosti

Većina ljudi nekad se u životu borila s nesanicom, no postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da zaspite u roku nekoliko sekundi ili minuta.

Postoje tri trika uz koje treba da zaspite u roku od 10, 60 ili 120 sekundi.

10 sekundi

Zatvorite i opustite oči, opustite celo lice i duboko i sporo udišite. Opustite ramena nisko koliko idu pre nego što opustite gornji i donji deo jedne ruke, a zatim i druge. Počnite s dominantnom stranom (ako ste dešnjak, najpre desno rame itd.) Izdahnite, opustite prsa i zatim lagano opustite noge, počevši s bedrima. Opustite se i pokušajte da ispraznite misli na deset sekundi. Ako ne uspete iz prve, pokušajte ponovo. Nakon svega toga, u roku od 10 sekundi treba da zaspite.

foto: Profimedia

60 sekundi

Prvo razdvojite usne i duboko udahnite kroz čitava usta. Zatim zatvorite usne i polagano udahnite kroz nos i pritom brojite do 4. Zatim duboko izdahnite i na osam sekundi radite zvuk izdisanja. Koristeći ovu metodu trebalo bi da zaspite u roku od minuta.

foto: Profimedia

120 sekundi

Postoji nekoliko metoda. Prva metoda je obrnute psihologije prema kojoj treba sami sebi da govorite: "Nemoj zaspati, nemoj zaspati..." Ovo bi trebalo da smanji anksioznost i frustraciju zbog nesanice i pomogne da brže zaspite. Druga metoda je metoda mirnog mesta. Prema toj metodi trebalo bi da zamislite svoje "srećno mesto", mesto koje vas asocira na pozitivne stvari. Tokom tog zamišljanja trebalo bi da otpustite probleme i stres i na kraju da zaspite u roku od par minuta.

foto: profimedia

Kurir.rs/Index.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...