SMANJUJE RIZIK OD RAKA U MENOPAUZI: Ove lekovite semenke treba da jede svaka žena
Foto: Shutterstock

Čudesan lek iz prirode

SMANJUJE RIZIK OD RAKA U MENOPAUZI: Ove lekovite semenke treba da jede svaka žena

Zanimljivosti -

Žene u menopauzi često pate zbog neprijatnih simptoma poput valunga (talasa vrućine), ali postoje prirodni tretmani koji pomažu da se rešite ovih tegoba, piše Lovesensa.

Istraživanja sprovedeno na 21 ženi koje su svakog dana konzumirale 40 g lanenog semena pokazalo je da seme ove moćne biljke može značajno da utiče na smanjenje valunga. Žene koje su učestvovale u istraživanju imale su učestale talase vrućine 6 nedelja, a kada su počele terapiju sa lanenim semenom, pojava valunga smanjila se za 50 odsto.

Laneno seme se primenjuje u menopauzi jer sadrži omega 3 masne kiseline i lignane. Omega 3 masne kiseline smanjuju rizik od srčanih oboljenja, a lignani sadrže antioksidanse koji su se pokazali uspešni u prevenciji karcinoma. Takođe, reguliše nivo estrogena i smanjuje rizik od karcionam dojke. Za doručak laneno seme možete da stavite u smuti, žitarice, u peciva ili u ovsenu kašu. Tokom ručka možete potopiti laneno sebe u jogurt ili staviti u hleb, a možete da ga kosristite i u kolačima poput domaćeg keksa ili mafina.

PROČITAJTE JOŠ:

AKO OVO DORUČKUJETE, VISOK PRITISAK ĆE NESTATI

NAJUKUSNIJI KOLAČ NA SVETU, A LAKO SE PRAVI - ČOKO BOMBICE (RECEPT)

HOROSKOP PREDVIĐA NESREĆU - EVO ŠTA TREBA DA IZBEGNETE 1. I 2. FEBRUARA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track