BOGATI KLINAC VOZI NAJBOLJA AUTA, NOSI NAJSKUPLJU ODEĆU, A ONDA SE NA 3 DANA ODREKAO SVEGA I SPAVAO NA ULICI: Hteo je da dokaže da su beskućnici lenji, a onda je DOBIO životnu lekciju od koje mu se SLEDILA KRV (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

Bogati klinci odlaze u beskućnike

BOGATI KLINAC VOZI NAJBOLJA AUTA, NOSI NAJSKUPLJU ODEĆU, A ONDA SE NA 3 DANA ODREKAO SVEGA I SPAVAO NA ULICI: Hteo je da dokaže da su beskućnici lenji, a onda je DOBIO životnu lekciju od koje mu se SLEDILA KRV (VIDEO)

Zanimljivosti -

Kieren je bogati biznismen koji vozi najbolje automobile, nosi skupu odeću i satove, a onda je odlučio da se odrekne svega na tri dana i otišao da živi na ulicama Londona da bi dokazao da svi na ulici mogu da se snađu.

Keiren je u seriji "Bogati klinci odlaze u beskućnike" rekao da su beskućnici "lenji i slabi, a ne bi trebalo da budu".

"Mislim da beskućnici mogu mnogo više da urade za sebe. Oni su slabi i lenji, a ne bi trebalo da budu", rekao je Keiren pre nego što je izašao na ulicu.

foto: Pritnscreen

Međutim, kada je izašao na londonske ulice, sa samo vrećom za spavanje, starom odećom i par čarapa, bez telefona, kartice i lična karta i skupa odeća sve je izgledalo potpuno drugačije.

"Mislim da će biti veoma lako. Ako uspem da se sklonim sa ulice u hotel, to je dokaz da beskućnici mogu da urade isto to", rekao je čim je kročio na ulicu.

Smislio je i plan da prosi dok ne skupi novac da kupi kišobrane koje će moći da preprodaje turistima.

Prvog dana pronašao je prometno mesto i seo da prosi. Ali nakon sat vremena, zaradio je tek pet funti, ni približno dovoljno novca da kupi kišobrane. Tada je priznao da se oseća “kao da prodaje svoje telo” i da je morao da proguta ponos.

Kako nije uspeo da skupi novac za hotel, Kieren je morao prvu noć da provede na ulici. Sledećeg jutra nastavlja sa svojim planom da projsačenjem skupi dovoljno novca da kupi kišobrane. Zaradio je malo u kešu, ali je dobio nešto hrane. Shvativši da je tog dana zaradio samo sedam funti, odlučio je da napusti plan o kišobranima i smisli novi.

Taj plan bio je isprositi dovoljno novca za prenoćište u hotelu. Za šest sati, prikupio je tek 33 funte, što nije ni izbliza dovoljno za hotelsku sobu u Londonu. Očajnički je pokušao da nađe hostel, ali svuda su mu rekli da nema soba.

foto: Pritnscreen

Odlučio je da nastavi dalje sam i pronašao je hotel u kojem je dvokrevetna soba 25 funti, a jednokrevetna 60 funti. Pokušao je da se prijavi u hotel, ali tada je naišao na novi problem. Hotelsku sobu mogu da dobiju samo osobe sa ličnom kartom. Očajan, potražio je novo mesto za spavanje, ali tada su se stvari dodatno pogoršale po njega.

Jedan od komšija beskućnika kojeg je upoznao dan ranije bio je sumnjičav prema njemu, zbog čega on spava na ulici, pa mu je prišao sa optužbom da je prikriveni policajac. Drugi je Keirenu zapretio da će ga izbosti nožem i ozbiljno povrediti.

"Ulice su nemilosrdne, ne postoje reči koliko su opasne. Video sam nož. Ne osećam se bezbedno na ulici, radije bih bio u zatvoru. Nedostaje mi sve od kuće. Hrana, smeh, maženje, kompjuter, plejstejšn....", rekao je on.

Poslednju noć proveo je pored crkve. Kad je došlo vreme da se vrati kući, sve što je zaradio prošenjem poklonio je drugim beskućnicima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track