Najnovije vesti

KAD JE OVA GLUMAČKA VELIČINA ODBILA ULOGU BILIJA PITONA, TEK ONDA JE PRIPALA RADMILOVIĆU! On nije bio prvi izbor?! Konačno je rešena velika misterija MARATONACA!
Foto: Youtube screenshot

OTKRIVAMO

KAD JE OVA GLUMAČKA VELIČINA ODBILA ULOGU BILIJA PITONA, TEK ONDA JE PRIPALA RADMILOVIĆU! On nije bio prvi izbor?! Konačno je rešena velika misterija MARATONACA!

Zanimljivosti

Malo je onih koji nisu pogledali pa i upamtili od početka do kraja remek-delo Slobodana Šijana, "Maratonci trče počasni krug" i 1982. godine. Kultni film spada u sam vrh domaće, pa i svetske kinematografije, a u njemu su, kao što je poznato, igrale sve same legende našeg glumišta - Pavle Vuisić, Bora Todorović, Mija Aleksić, Danilo Bata Stojković, Mića Tomić, Melita Bihali, Bogdan Diklić, Zoran Radmilović...

Mnogi, pak, ne znaju za priču u vezi sa ulogom Bilija Pitona, koju je na kraju igrao Zoran Radmilović.

Naime, bilo je sasvim logično da je tumači Taško Načić - koji ju je godinama igrao u pozorištu u predstavi "Maratonci trče počasni krug". Pogotovo zato što su Šijan i Načić već sarađivali u još jednom Šijanovom remek-delu, filmu "Ko to tamo peva".

U javnosti je poznata priča da je Šijan bio taj koji je odbio Načića i izabrao Radmilovića. Međutim, jedan stari intervju baca drugačije svetlo na ovu situaciju. Taško je izneo drugačiju verziju.

foto: Youtube screenshot

"Prvi put me Šijan zvao kada je radio 'Ko to tamo peva'. Posle toga, malo smo se posvađali, nismo se dobro razumeli. Naime, u njegovom sledećem filmu, 'Maratonci trče počasni krug', nisam hteo da prihvatim ulogu (Bilija Pitona), koja je bila više pantomimska, i to ne zato što je mala, jer ne pravim razlike između malih i velikih uloga, nego što ne volim da radim pantomimu i smatram da tu nisam svoj. Šijanu je bilo žao, jer je on od onih koji ne žele da prekidaju saradnju sa glumcem, ako je taj 'po njegovom broju'. Takav glumac mora nešto da glumi, makar bilo šta. To je nekakva Šijanova vernost prema glumcima", rekao je Načić 1988. godine.

foto: Youtube

Tako je Načić objasnio celu situaciju. Na sreću, Šijan mu nije zamerio, naprotiv. Godine 1984, Taško je maestralno odigrao glavnu, životnu ulogu, u trećem remek-delu Slobodana Šijana, filmu "Davitelj protiv davitelja". Sreća i za Taška, a i za srpsku kinematografiju.

Kurir.rs/SrbijaDanas/Foto: Youtube screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...