Najnovije vesti

ZA SVE KOJI SU JOŠ UVEK U KONTAKTU SA BIVŠIM - OVO SE ODNOSI NA VAS: Ono što vam stručnjaci poručuju zaustaviće vam DAH!
Foto: Profimedia

ispravno ili ne?

ZA SVE KOJI SU JOŠ UVEK U KONTAKTU SA BIVŠIM - OVO SE ODNOSI NA VAS: Ono što vam stručnjaci poručuju zaustaviće vam DAH!

Zanimljivosti

Dva različita istraživanja sprovedena na mlađim i odraslim osobama koje su u romantičnoj vezi, otkrila su koliko često komuniciraju sa bivšim partnerom ili partnerkom, kao i detalje tih komunikacija.

Takođe, bili su upitani kako je to uticalo na odnos sa trenutnim partnerom. Svi anketirani bili su u vezi više od mesec dana, a prethodna veza trajala je najmanje tri meseca.

foto: Profimedia

Pokazalo se da je oko 40 odsto anketiranih studenata zapravo u kontaktu sa svojim bivšim partnerom. Više od 90 odsto njih počelo je da se čuje ili viđa sa bivšim nekoliko meseci nakon prekida i gotovo svi su održavali komunikaciju bar jednom u nekoliko meseci. Većina ispitanika nije zapravo previše često komunicirala sa svojim bivšima. Ipak, vrlo mali broj njih, samo 13 odsto, ostvarivao je kontakt sa svojim bivšima nekoliko puta nedeljno.

Ispada da što su ljudi imali ozbiljniji odnos (svejedno da li su u braku, vereni ili u ozbiljnoj vezi), manja je verovatnoća da će održavati komunikaciju s bivšima. Međutim, nivo komunikacije koju su imali s bivšima, nije povezan s ozbiljnošću njihovih veza. Naučnici pretpostavljaju da je to verovatno zbog činjenice da su ispitanici istraživanja bili mlađi ljudi, pa nisu imali istu količinu emocionalnih ulaganja koju bi imale zrelije osobe.

foto: Profimedia

S druge strane, priroda bivše veze nikada nije bila odrednica, ali jesu osećanja o bivšem u trenutku prekida - veća je verovatnoća da će se ostati u vezi s bivšim ako i dalje prema njemu postoje osećanja. Takođe, verovatnije je da će se ostajati u kontaktu ako je prekid prošao s minimumom drame i povređenim osećanjima.

Na kraju krajeva, oni koji su se nadali da će opet biti s bivšim, verovatnije će se uključiti u komunikaciju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...