Najnovije vesti

ŠTA KADA IGRICE U KREVETU ZAKAŽU: Saveti za ostavljanje boljeg utiska među ČARŠAVIMA!
Foto: Profimedia

ne posustajte

ŠTA KADA IGRICE U KREVETU ZAKAŽU: Saveti za ostavljanje boljeg utiska među ČARŠAVIMA!

Zanimljivosti

Orgazam možda nije najvažnija stvar u odnosu dvoje zaljubljenih, ali svakako može da doprinese stvaranju jače privrženosti sa osobom koju volimo. Postoji nekoliko načina na koje ga možemo postići svaki put, bez greške.

Rasteretite um

Razmišljanje o neseksualnim stvarima prvo je na listi, a kao razlog nepostizanja vrhunca navodi ga 16,7 odsto muškaraca i 16,1 odsto žena. Ako vas tokom seksa stalno nešto ometa, to bi mogao da bude znak da treba da razgovarate o onome što vas muči.

foto: Profimedia

Ubrzajte

Spori i senzualni seks može da bude i te kako vruć. Ali za 15,3 odsto muškaraca i 16,7 odsto žena ta tehnika, smatraju, stoji na putu do vrhunca. Ako vas iritira nedostatak brzine, postoji lagano rešenje - jednostavno zgrabite partnera/partnerku i ubrzajte stvari.

Bez pauze

Bez obzira na to o kom razlogu je reč (voda, cigarete, toalet...), to bi mogao da bude razlog zbog kojeg ne postižete vrhunac. Prema ispitivanju, 13,9 odsto muškaraca i 16,7 odsto žena pravljenje pauze navelo je kao razlog za svoj nedostatak orgazma.

Ne masturbirajte pre seksa

Jeste dobro voditi računa o sebi, ali ako masturbirate neposredno pre susreta s partnerom ili partnerkom, velika je šansa da ćete teže dostići vrhunac. S tim se saglasilo 10 odsto muškaraca i 4,7 odsto žena.

foto: Profimedia

Opijanje umanjuje mogućnost za orgazam

Iako alkohol ponekad može da bude razlog zbog kog muškarci ne mogu da postignu erekciju, pijenje zapravo utiče na oba pola. Alkohol otupljuje čula, zbog čega ima smisla što četiri odsto muškaraca i 4,7 odsto žena kaže da im je teže da postignu orgazam kad piju.

Produžite akciju

Rezultati istraživanja pokazali su da postoji razlika između polova u mišljenju koliko bi seks trebalo da traje. Žene u proseku žele da traje 19,3 minuta (od predigre do orgazma), ali njihov partner želi da traje prosečno 9,9 minuta.

Isprobajte više poza

Gotovo polovina ispitanih žena (48 odsto) i trećina muškaraca istaklo je da im je lakše da postignu vrhunac u misionarskoj pozi, s obzirom na to da su otkrili da im seks u toj pozi traje duže nego u drugim pozama. Isto tako, između 16 i 18 odsto oba pola preferira "dogi stajl". Imajte na umu da je ovo je veoma individualno i najbolji način da saznate koji vas položaj najviše stimuliše jeste da - isprobate.

foto: Profimedia

Maženje, maženje i samo maženje

Maženje stvara intimu, ali i poverenje. To može da olakša prepuštanje seksu, čime je lakše i postići orgazam. Isto tako, čak 80 odsto ispitanih žena i 75 odsto muškaraca rekli su da im maženje nakon seksa pruža veće seksualno zadovoljstvo.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...