ZEMUNCI NAŠLI PRESKUP SAT ISPRED ZGRADE I ODNELI GA KUĆI: Posle pola sata ODRŽALI su lekciju vršnjacima za ceo život! (FOTO)
Foto: Kurir

POLOŽILI SA NAJVIŠOM OCENOM

ZEMUNCI NAŠLI PRESKUP SAT ISPRED ZGRADE I ODNELI GA KUĆI: Posle pola sata ODRŽALI su lekciju vršnjacima za ceo život! (FOTO)

Zanimljivosti -

Dvojica srednjoškolaca Danilo (17) i Ognjen (17) iz Zemuna najvišom ocenom položili su lekciju ljudskosti i poštenja.

Naime, na trotoaru iza zgrade u kojoj žive pronašli su skupocen sat na ulici, lepo upakovan i spreman da nekoga obraduje. Nijednog sekunda nisu razmišljali da ga "poklon" uzmu i nestanu među zgrade. Jedino su bili u dilemi kako da nađu vlasnika koji je izgubio kesu.

Odlučili su da se jedno vreme zadrže baš tu, nadajući se da će se osoba koja je izgubila sat vratiti.

"Kutija sa satom je bila upakovana u lepu kesu. Znali smo da je to nekome bilo namenjeno i da je nekome jednostavno ispala. Čekali smo duže od pola sata, a onda smo odlučili da odnesemo kesu kod mene kući, pa da roditelji pokušaju da pronađu vlasnika", ispričao je Danilo.

foto: Kurir

Međutim, dečeci nisu mogli da budu mirni, pa su odlučili da ponovo odu na mesto gde su našli sat. Ugledali su ženu koja je šetkala i vrtila se u krug. Prišli su joj i pitali da li traži nešto, a kad im je odgovorila da je negde izgubila kesu sa satom, umirili su je odmah. Otišli su po sat i vratili joj ga.

"Ovo je sat za razrednog. Deca su skupljala pare da kupe poklon za razrednog, a ja sam žureći, izgubila poklon", gospođa je objašnjavala dečacima koji su bili presrećni.

Zamolila ih je da sačekaju malo, da im da nagradu.

"Mislili smo da će da nam da po čokoladu, možda da nas časti najviše do 1.000 dinara, ali kada je izvadila i obojici dala po 2.000 dinara, nismo hteli da uzmemo", pričao je Ognjen.

"Insistirala je da nas nagradi, a nama je bila dovoljna nagrada što smo našli pravog vlasnika. A poklon je bio za razrednog, verovatno oproštajni poklon i zamislite kao bi se svi osećali da je sat bio stvarno izgubljen", nadovezao se Danilo.

Gospođa je dečake izgrlila, izljubila i nije mogla a da ih ne nagradi, dok su momci odmah odveli svoje društvo da časte.

foto: Profimedia

Kurir.rs/PDV/Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track