ZLATNA PRAVILA ZA KUPOVINU U SEKEND HEND PRODAVNICAMA: Kupujte samo one komade odeće koji izgledaju kvalitetno pod rukom
Foto: Shutterstock

POLOVNA ODEĆA

ZLATNA PRAVILA ZA KUPOVINU U SEKEND HEND PRODAVNICAMA: Kupujte samo one komade odeće koji izgledaju kvalitetno pod rukom

Zanimljivosti -

Niske cene mogu da budu vrlo primamljive, ali budite racionalni i obratite pažnju pre svega na materijal od kojih je stvar koja vam se dopada napravljena

Sekend hend prodavnice postale su pravi hit, ne samo za ljude koji nemaju novca već i u svetu, a postoji i vrlo dobar razlog za to: za malo para možete da nabavite fenomenalne stvari!

Ipak, kada kupujete polovnu garderobu, postoje tri zlatna pravila kojih treba da se držite kako ne biste završili s gomilom odeće koja vam uopšte ne treba i koju na kraju nećete ni nositi!

Kvalitet

Niske cene mogu da budu vrlo primamljive, ali budite racionalni i obratite pažnju pre svega na materijal od kojih je stvar koja vam se dopada napravljena. Kupujte samo one komade odeće koji izgledaju kvalitetno pod rukom. Izbegavajte najlon i poliester. Obratite pažnju i na brend, jer on često može da bude garancija kvaliteta.

Trendovi

Klasični komadi pronađeni u sekend hendu uvek su pun pogodak jer možete dugoročno da ih nosite. Međutim, pošto se trendovi stalno menjaju, a ove radnje pršte od takvih komada, iskoristite to, ali ih nikada ne kupujte u prvom krugu, kad su i najskuplji, već sačekajte da ih ulovite bar upola cene.

OVO IZBEGAVAJTE U ŠIROKOM LUKU

ne gomilajte  odeću samo  zato što je  jeftina
ne gomilajte odeću samo zato što je jeftinafoto: Shutterstock

Pre svega imajte na umu da u prodavnicama polovne robe ima stvari koje obavezno morate da izbegavate, a to su sledeći komadi:

- Odeća sa ukrasima - budite oprezni s garderobom koja ima mnogo šrafića, šljokica, nitni ili prišivenih detalja, jer je moguće da počnu brzo da otpadaju ili da zarđaju.

- Oštećena odeća - nikad nemojte da dajete ama baš nimalo novca za garderobu koja ima bilo kakvu falinku!

- Prljave stvari - svaki sekend hend je obavezan da pre prodaje stvari odnese na hemijsko čišćenje. Ako naiđete na odeću koja je zaprljana i koja ima fleke, verovatno će i nakon pranja ostati takva, pa kupujte u prodavnicama s kojima imate dobro iskustvo što se higijene tiče.

Kurir.rs/Ekipa Kurira Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track