Najnovije vesti

KLINTONE, TI SI BROJ 1 PO ŠUNTAVILU, DA TI J***: Ruška je žena aktera NAJPOZNATIJEG srpskog videa SVIH VREMENA! Sada je progovorila o snimku decenije!
Foto: Printscreen/Espreso

ČUVENI ŽOVADIN ŠUNTAVILO

KLINTONE, TI SI BROJ 1 PO ŠUNTAVILU, DA TI J***: Ruška je žena aktera NAJPOZNATIJEG srpskog videa SVIH VREMENA! Sada je progovorila o snimku decenije!

Zanimljivosti

Klintone, ti si broj jedan po šuntavilu, izgovorio je čuveni Živadin Jeftić. Srbi su ga prozvali Šuntavilo i ako je njegov nadimak Crni.

 

Živadin, nažalost nije više među živima, preminuo je pre 6 godina, a naš portal uputio se u Majur, do njegove kuće i tamo zatekao njegovu udovicu Rušku, koja nam je pričala o najvećem junaku iz bombardovanja.

 

Žuta kuća, trošna, sa velikim dvorištem, to je mesto gde je živeo čuveni Živadin Jeftić.

 

On je 1999. godine tadašnjem predsedniku SAD Bil Klintonu rekao: "Ti si broj jedan po šuntavilu". Tako je dobio nadaleko čuveni nadimak Šuntavilo.

 

Ljudi su mu se smejali, ali i divili se čoveku koji je u najtežim danima za sve u Srbiji uspeo da okupi drugare i da druženjem i humorom iskažu svoj prkos velikom NATO paktu.

Vrata dvorišta nam otvara Ruška poštarka, tako Živadinovu udovicu zovu u Majuru. Širok osmeh odmah s vrata nam je pokazao da se radi o ženi spremnoj da svakoga ugosti, dočeka i da nasmeje.

 

"Živadin je živeo za šalu. U ovoj kući uvek je bilo humora. Svi su ga u mestu znali po tome i voleli su ga jer se uvek šalio", kaže nam Ruška.

 

Prema njenim rečima u njihovoj kući se čak ni za vreme bombardovanja nije pričalo o politici.

 

"Nismo o njoj pričali, uvek je u ovoj kući humor, rad i život preovladavao. Te teme su za nas bile bitne. Gledali smo uvek svoj život", kaže nam Ruška.

Ona dodaje da tog čuvenog dana 1999. godine (pre tačno 20 godina) nije otišla sa Živadinom na Lugomir da brani most jer "nije verovala da će bilo šta od toga da bude".

 

"Radila sam i mislila sam nema od toga ništa, a taj prilog postao je popularan u svetu".

 

Pogledajte u videu šta nam je sve rekla Ruška o živadinu i koju je poruku prenela Bilu Klintonu:

Kurir.rs/Espreso.rs/Foto:Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...