NAŠA BEBA NEĆE ZNATI SVOJ POL DOK NE ODRASTE: Roditelji od svih zahtevaju da dete oslovljavaju sa ONO, a samo je BAKA slučajno otkrila ISTINU! (FOTO)
Foto: Printscreen/YouTube

ODLUČILI

NAŠA BEBA NEĆE ZNATI SVOJ POL DOK NE ODRASTE: Roditelji od svih zahtevaju da dete oslovljavaju sa ONO, a samo je BAKA slučajno otkrila ISTINU! (FOTO)

Zanimljivosti -

Hobit Hamfri i Džejk Ingland Džouns nisu uobičajeni mladi roditelji. Naime, oni od svojih prijatelja i porodice traže da se njihovom detetu obraćaju sa ''ono''.

Ovo je poprilično neuobičajen zahtev kojeg su roditelji svesni, ali tvrde da ne žele da se zna za pol njihovog deteta od 17 meseci. Dete se zove Anuš, a podjednako je obučeno u odeću za oba pola. Jedina osoba iz njihovog života koja zna kojeg je pola dete je baka koja je to saznala kad je promenila pelenu. Ovo se dogodilo kada je dete imalo već 11 meseci.

Ovaj par govori kako porodici ne želi da otkrije pol kako bi dete zaštitili od nesvesne polne i rodne pristranosti. Oni su u jednoj emisiji objasnili da će dete samo odlučiti o svom rodu kada dovoljno odraste. Objasnili su i da misle da je ovo jedini način na koji će ljudi prestati da tretiraju njihovo dete na osnovu pola.

- Polna i rodna neutralnost tera nas da se ponašamo neutralno prema detetu, što je bolje opcija nego da dete pokuša da se ponaša neutralno – rekao je otac.

– Jednom će im neko reći kako je plava boja za dečake, a roze za devojčice i kako ne smeju da se igraju s nečim jer to nije prikladno za njihov pol – nastavila je majka koja misli da je došlo vreme da se takvi društveni koncepti zaborave.

Za kraj su potvrdili da je ova neobična praksa ostvarila efekat kakav su želeli, a to je da dete samostalno razvija svoja interesovanja pa tako podjednako voli da se igra sa svim igračkama.

Kurir.rs/Večernji/Foto:Printscreen/youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track