PAO JE SA BICIKLA DALEKO OD KUĆE, UDARIO GLAVOM O KAMEN I ONESVESTIO SE: Sigurne SMRTI ga je spasila stvar koju je imao na RUCI (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

NEVEROVATNO

PAO JE SA BICIKLA DALEKO OD KUĆE, UDARIO GLAVOM O KAMEN I ONESVESTIO SE: Sigurne SMRTI ga je spasila stvar koju je imao na RUCI (FOTO)

Zanimljivosti -

Gejb Bradet objavio je na Fejsbuku priču o tome kako je pametni sat spasio život njegovom ocu. Naime, njegov tata Bob je vozio bicikl po brdovitom terenu kada je pao, udario glavom i pao u nesvest. Njegov pametni sat prepoznao je da je Bob u opasnosti i poslao poruku njegovom sinu, ali i Hitnoj pomoći i podelio s njima lokaciju na kojoj se Bob nalazio.

Gekb je sve detalje podelio u svojoj objavi na Fejsbuku, a dodao je i da je njegov otac imao puno sreće i istakao dumu je pametni uređaj spasio život.

"Prošle nedjelje kada je trebalo da se nađem sa svojim tatom da bismo vozili bicikl, njegov pametni telefon mi je javio da je tata pao, a dobio sam i njegovu lokaciju. Odvezli smo se do njega jer je bio blizu nas, ali nije ga bilo tamo kada smo stigli. Njegov sat mi je potom poslao njegovu novu lokaciju, a tada je bio u bolnici."

Gejb e zahvalan što je napredna tehnologija spasila život njegovom ocu koji se sada uspešno oporavlja. Sat jednostavno prepoznaje pad i pokazuje opasnost. Zatim, nakon otprilike jednog minuta, šalje poruku Hitnoj pomoći i kontaktu koji se nalazi na listi za slučaj opasnosti, a ako osoba koja nosi sat ne želi da se javlja njegova lokacija, samo mora potvrditi i reći da je u redu.

Kurir.rs/Lad Bible/Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track