MUŠKARCI SU VEĆE TRAČARE OD ŽENA! Teme o kojima pričaju U POVERENJU su mnogo RAZNOVRSNIJE nego ženske i tiču se GOTOVO SVEGA!
Foto: Profimedia

VOLE DA OPLETU

MUŠKARCI SU VEĆE TRAČARE OD ŽENA! Teme o kojima pričaju U POVERENJU su mnogo RAZNOVRSNIJE nego ženske i tiču se GOTOVO SVEGA!

Zanimljivosti -

Muškarci su veće tračare od žena, pokazalo je najnovije istraživanje. Pripadnici jačeg pola provedu u proseku 76 minuta dnevno tračareći sa svojim prijateljima ili kolegama na poslu, dok žene "pričaju u poverenju" 52 minuta, preneo je "Telegraf".

foto: Profimedia

Omiljene muške teme za tračarenje uključuju ispade pijanih prijatelja, priče o starim školskim drugovima i najatraktivnije devojke na radnom mestu. S druge strane, pripadnice lepšeg pola se najčešće žale na druge žene, raspravljaju o tuđem seksualnom životu ili kako se neko ugojio, pokazalo je istraživanje sprovedeno na internetu koje je obuhvatilo 5.000 ljudi.

Takođe je otkriveno da je kancelarija omiljeno muško mesto za razmenu tračeva, dok žene preferiraju da se povere u sigurnosti svog ili prijateljevog doma.

Trećina muškaraca je najsrećnija kad "šapuće" sa svojim kolegama na poslu, a 58 odsto njih priznaje da tračevi čine da se osećaju kao "deo grupe". Za 31 odsto muškaraca, tračerenje sa njihovim partnerkama je bolje od seksualnog odnosa. Ostale teme o kojima se najčešće priča u poverenju uključuju lokalne vesti, glasine o mogućim ljubavnim vezama na poslu ili sa šefovima, promocije, seks i plate.

Portparol istraživačke agencije koja je sprovela anketu, istakao je da se uglavnom veruje da su žene te koje vole da šire glasine i tračaraju o svojim prijateljima iza njihovih leđa.

foto: Profimedia

"Međutim, ova anketa dokazuje da muškarci nisu tako loši kao žene, oni su još gori! Muškarci prosto vole skandale i uradiće sve da budu u centru pažnje među svojim kolegama i šefovima. Na kraju napornog dana, dobar trač začini nešto što bi inače bilo još jedan dosadan dan u kancelariji", rekao je on.

Žene takođe vole da pričaju o vestima, ali se umesto na politiku i pitanja aktuelnih vlasti radije fokusiraju na "sapunice" ili slavne ličnosti.

Svaki vid odnosa je "vruća" tema diskusije – bilo da se radi o vlastitom, prijateljevom, prijatelju prijatelja ili njihovom događaju sa svekrvom.

Više od polovine žena otvoreno priznaje da redovno diskutuju o dobrim i lošim događajima iz privatnog života sa svojim prijateljima. Međutim, dok su muški tračevi više pod uticajem događaja na poslu, žene se više interesuju za glasine o poznatim ličnostima i popularnim, niskobudžetnim televizijskim serijama.

"Iako pričaju o veoma različitim stvarima, muškarci i žene se slažu u jednom – dobar trač sa prijateljem, kolegom ili partnerom daje im osećaj pripadnosti", istakao je portparol.

Omiljene muške "trač teme":

1. Pijani prijatelji

2. Vesti

3. Stari školski prijatelji

4. Koleginice na poslu

5. Najatraktivnija devojka na poslu

6. Širenje glasina

7. Promocije

8. Seksualni odnosi

9. Plate

10. Šefovi

Omiljene ženske "trač teme":

1. Druge žene

2. Vesti

3. Problemi u vezi

4. Tuđe veze

5. Seksualni odnosi

6. Prijatelj koji se ugojio

7. Sapunice

8. Tuđi momci ili muževi

9. Svekrve

10. Slavne ličnosti

foto: Profimedia

Kurir.rs/Blic/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja