10 NAČINA DA PRIVUČETE NOVAC U KUĆU: Nabavite ovu BILJKU, a trebalo bi i da imate sliku JEZERA! Evo zašto je to BITNO!
Foto: Profimedia

VREDI POKUŠATI

10 NAČINA DA PRIVUČETE NOVAC U KUĆU: Nabavite ovu BILJKU, a trebalo bi i da imate sliku JEZERA! Evo zašto je to BITNO!

Zanimljivosti -

Veliki broj ljudi ima problema sa novcem. Ukoliko izuzmemo nepovoljne okolnosti, oskudica je posledica svega što smo o novcu čuli i stavova koje smo usvojili u detinjstvu i ranoj mladosti.

'Novac je koren svakog zla' izraz je koji se pogrešno pripisuje Bibliji. Ispravan citat glasi, 'ljubav prema novcu koren je svakog zla'. To jednostavno znači da je loše po nas ako smo pohlepni ili pridajemo novcu prevelik značaj. Ipak, istina je i da je 'nedostatak novca koren svakog zla' kako je to i napisao američki pisac Mark Tven.

Red znači bogatstvo

Prema feng šuiju da bi novac ušao u život, pre svega vam je potreban red. Dom, kancelarija, odeća, međuljudski odnosi i sve ostalo zaslužuju čistoću i urednost. Detaljno pospremite dom, kancelariju pa čak i vozilo. Složite stvari na stolu, u fiokama i na policama tako da im raspored bude maksimalno funkcionalan. Odstranite prljavštinu i odbacite nepotrebne predmete.

foto: Profimedia

Poštujte sredstva plaćanja

Ne nabacujte novac u novčanik, torbu, kovertu ili fioku. Novac zaslužuje poštovanje. Nastojte da ga ne savijate, gužvate ili prljate. Ako ga držite u novčaniku, poređajte novčanice tako da napred idu one najmanje vrenosti, a u pozadini najveće.

Položite kreditne kartice uspravno i tako da prednja strana gleda prema napred. Ako poštujete novac i druga sredstva plaćanja na ovaj jednostavan i praktičan način, ona će vam se odužiti i uvek vam biti na raspolaganju. Razvrstajte račune tako da odvojite plaćene od neplaćenih, a obe gomile složite po datumima dospeća plaćanja.

foto: Profimedia

Kristali bogatstva

Nabavite komadić kristala citrina, koji ima veliku moć privlačenja novca i uopšteno obilja. To je vrlo zahvalan kristal, jer je dostupan u mnogim prodavnicama i ne treba ga čistiti ili posebno održavati. Ostavite ga na mestu u stanu gde držite novac, u novčaniku, u kasici, na radnom stolu. Citrin će takođe osnažiti vaše samopouzdanje pa ga je dobro nositi i kao nakit. Pirit je još jedan popularan kamen koji privlači bogatstvo.

foto: Shutterstock

Biljke obilja

Trebalo bi da u kući imate bosiljak, fantastičnu biljku koja privlači novac. Držite u stanu i pirinač, jer on simbolizuje plodnost i obilje. Posuda s pomorandžama, limunom ili limetama u kući je još jedan predmet koji donosi materijalni napredak. Nabavite koru cimeta ili cimetov prah. Sipajte 10 dkg cimeta u posudu i postavite je u delu stana gde radite ili čuvate novac. Još je snažnije eterično ulje cimeta pa nakapajte par kapi u mirisnu lampu i pustite da se miris širi kućom.

Potražite jugoistočni ugao

Prema feng šuiju, svako životno polje ima odgovarajući energetski centar na nekom mestu u domu. Jugoistočni ugaovaše kuće i pojedinih soba mesto je koje vlada vašim prihodima. Prema klasičnim pravilima feng šuija, predmeti koje postavite u taj deo kuće utiču na sposobnost sticanja obilja.

foto: Profimedia

Ljubičasta, crvena i zelena

Ove boje podržavaju energiju obilja. Odaberite način primene ovih boja zavisno od rasporeda nameštaja u stanu. Ako vam odgovara, okačite na taj deo zida sliku ili goblen na kojima preovlađuju ljubičasto, crveno i zeleno.

Postavite u taj ugao tri figurice ili ugradite tri lampice u tim bojama. Položite tamo staklenu kuglu u koju ste umetnuli ljubičasti ametist, crveni karneol i zeleni žad. Najjače ćete podstaći priliv obilja ako nabavite lava lampu u ove tri boje. Obojeni vosak se kreće u lava lampi, a prema feng šuiju sve pokretno pomaže kruženju novca u životu.

Simboli bogatstva

U jugoistočni deo kuće izložite posudu s nešto novca ili zlatnih predmeta. Posuda s stranim kovanicama takođe će unaprediti ovaj sektor. U ovaj deo kuće smestite fotografije koje predstavljaju vaše stremljenje ka bogaćenju.

Prizori vode

Ukoliko želite da se vaša karijera u dogledno vreme ne menja, ili planirate da se penzionišete, ukrasite sektor karijere slikama stajaće vode – mora ili jezera. Ukoliko žudite za promenom, opremite taj prostor slikama tekuće vode. Izbegavajte slike uzburkane vode, vodopada, oluje ili svetionika.

foto: Profimedia

Tamne boje

Po feng šuiju, tamne boje kao što su mornarsko plava, tamnozelena, siva i crna povezane su s vodom. Isto važi i za asimetrično oblikovane predmete. Unesite tkanine i predmete tih boja i oblika u ovaj deo doma da biste ojačali dobre energije u polju karijere.

Vizualizujte bogatstvo

Zamislite kako živite u bezbrižnom blagostanju. Jednostavne mentalne sličice pomoći će vam da privučete obilje. Zamislite da možete da platite sve račune na vreme, nabavite važne stvari i usluge i još uvek imate puno novca za zabavu, za pomaganje drugima i za buduće potrebe. Osetite u mašti sigurnost, udobnost, radost i slobodu koju bi vam novac pružio. Nastojte da "ugradite" te pozitivne osećaje u vizualizaciju.Ukoliko se budete osećali kao da zaista proživljavate to što zamišljate, vaša podsvest će lakše prihvatiti vizualizovani sadržaj.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track