NAJEFIKASNIJE REŠENJE PROTIV OVIH NAPASNIKA: Kako oterati dosadne smrdibube iz kuće
Foto: Shutterstock

Opet su tu

NAJEFIKASNIJE REŠENJE PROTIV OVIH NAPASNIKA: Kako oterati dosadne smrdibube iz kuće

Zanimljivosti -

Baštovani znaju za trik s rastvorom sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke da bi ih zaštitili od napasnika, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i nane

S prvim hladnim danima smrdibube su u potrazi za toplim i suvim prostorom, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrile od hladnoće i tu prezimile.

Unutra najčešće ulaze kroz otvorene prozore, pukotine na fasadi ili kroz prostor koji nije dobro izolovan, pa prvo što treba da uradite da biste sprečili njihov ulazak u dom jeste da popravite sva spoljna oštećenja kroz koja bi mogle da se provuku i uđu unutra.

Baštovani znaju za trik s rastvorom sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke da bi ih zaštitili od napasnika, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i nane, pa ove namirnice treba postaviti kod ulaznih vrata, ili na spoljašnje daske prozora i na druga mesta kroz koja mogu da prođu.

Druga, možda i bolja varijanta je da u vodu sipate nekoliko kapi eteričnog ulja nane i da sa spoljašnje strane isprskate okvire prozora, ulazna i balkonska vrata.

Naravno, mrežice za prozore su takođe dobro rešenje.

Ne dirajte ih golim rukama

ŠTA KAD JE NAĐETE U STANU

Nikako je ne ubijajte i ne plašite, jer kad se osećaju ugroženo, ispuštaju vrlo neprijatan miris. Ne dirajte ih golim rukama, već uzmite papir ili kuhinjski ubrus, nežno ih uhvatite i izbacite napolje.

Kurir.rs / Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track