KONOBARI MRZE KAD OVAKO PORUČUJEMO! Budu van sebe kad čuju ove reči! Evo da li umete da im OLAKŠATE POSAO ili zadajete glavobolju!
Foto: Profimedia

ne mogu da čitaju misli

KONOBARI MRZE KAD OVAKO PORUČUJEMO! Budu van sebe kad čuju ove reči! Evo da li umete da im OLAKŠATE POSAO ili zadajete glavobolju!

Zanimljivosti -

Naručivanje pića u kafićima i nije neki problem, ali ipak bi trebalo pripaziti na nekoliko stvari i izbegavati određene greške koje bi mogle naljutiti konobare.

Traženje omiljenog pića konobara

Iako se čini kao dobra ideja, ovo je vrlo riskantno jer postoji mogućnost da se gostima neće svideti sastojci koji se nalaze u tajanstvenom koktelu ili pak nekom drugom piću koje naručuju.

"Nekada ono što ja volim piti ili piće koje najčešće pravim nije uvek dobar odabir za gosta", rekao je vlasnik kafića iz Kalifornije i dodao kako bi bilo mnogo bolje konobaru dati neke smernice pića koje inače najradije pijete.

foto: Profimedia

Naručivanje u gužvi

"Ako vidite da je u kafiću gužva i da konobar ima pune ruke posla, najbolje bi bilo da olakšate posao konobaru i odlučite šta će ko iz vašeg društva piti i pre nego što on dođe za vaš sto. Ovo nije zahtev, ali je pristojno", rekao je konobar Ben Pots sa Floride.

"Iznenadite me"

Možda su nekada gosti raspoloženi za iznenađenja, ali konobari tvrde kako retko kada u ovom slučaju gosti dobiju ono što su hteli, a pogotovo kod naručivanja koktela.

Konobari ne znaju šta tačno gosti vole i zato im je teško umesto ljudi doneti odluku o njihovom piću. Kada gosti žele da ih iznenadi, svejedno bi konobaru trebalo reći barem tri osnovne stvari: koji alkohol vole, koji ukus (gorko ili slatko) i jačinu (jako ili slabije napravljeno piće).

Jače piće

Kada gosti traže od konobara da malo pojača alkoholno piće, verovatno neće dobiti šta žele jer svako piće ima svoje mere, pogotovo što se tiče koktela.

Način naručivanja

Ako je u kafiću gužva i u pozadini je glasna muzika, narudžbu je potrebno reći što jasnije i glasnije, bez skraćenica i poštapalica. Ovako će konobari najbolje razumeti šta želite, a ne postoji opasnost da će gosti dobiti pogrešno piće.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja