Najnovije vesti

OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG SE POMORANDŽE PRODAJU U CRVENIM MREŽICAMA: Kada budete čuli ŠOKIRAĆETE se, sve je dobro SMIŠLJENO!
Foto: Profimedia

TRIK

OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG SE POMORANDŽE PRODAJU U CRVENIM MREŽICAMA: Kada budete čuli ŠOKIRAĆETE se, sve je dobro SMIŠLJENO!

Zanimljivosti

Verovatno ste primetili, ali niste razmišljali o tome da se pomorandže u supermarketu uvek prodaju u crvenim mrežicama. Za razliku od toga limun je u beloj ili zelenoj mrežici


Razlog ovakvog pakovanja uopšte nije slučajan. U crvenoj mreži pomorandže izgledaju "rumenije", to jest poželjnije, pa je i verovatnoća veća da ćete poželeti da ih kupite.

Trgovci se služe trikovima i kad su u pitanju limun ili grejp kojima najbolje odgovara bela ili zelena mrežica.


Nije slučajno ni to da su korpe u prodavnicama sve veće. Martin Lindstrom, autor knjige koja se bavi trikovima trgovaca, kaže da s većim korpama kupci kupuju 19 odsto više.


Jedan od načina da povećaju prodaju je i trik trgovaca da frižidere s mlekom i mlečnim proizvodima stave na kraj prodavnice, nadajući se da će kupcima još nešto "zapasti za oko" dok idu ka osnovnim životnim namirnicama koje kupuju svakodnevno.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Nationalgeographic.rs/Foto: Profimedia

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...