Najnovije vesti

NIKAKO NE PERITE SUĐE KADA GRMI! Ovo su stvari koje je STROGO zabranjeno raditi kada je napolju NEVREME!
Foto: Profimedia

OPREZ

NIKAKO NE PERITE SUĐE KADA GRMI! Ovo su stvari koje je STROGO zabranjeno raditi kada je napolju NEVREME!

Zanimljivosti

Svi znaju da je tokom grmljavine najbolje potražiti zaklon u zatvorenom prostoru. Ipak, da li znate li o čemu je sve dobro voditi računa kako biste očuvali sigurnost doma? Na primer, da li ste svesni toga da za vreme oluje tokom koje napolju seva ne bi trebalo da perete suđe?

To se ne odnosi samo na puštanje vode dok perete suđe, već i na tuširanje, pa čak i samo na pranje ruku. Naime, ukoliko vaše cevi nisu dobro uzemljene, a munja udari u njih, struja će proteći kroz cevi i može vas udariti dok perete ruke, upozorava Džon Džensenijus, stručnjak za zaštitu od munja u američkom Nacionalnom centru za praćenje vremena.

foto: Profimedia

On kaže da ne menja stvar na stvari ni ako su vaše vodovodne cevi plastične, jer provodnik struje nisu samo cevi, nego voda.

Ukratko, držite se dalje od vode ako čujete grmljavinu. Takođe, pobrinite se da isključite i sve aparate iz struje, jer čak i ako nisu uključeni, dok su pod naponom, mogu biti opasni. Dovoljno je da ih samo dodirnete, kaže Džensenijus.

To se, pre svega, odnosi na toster, mikser i aparat za vodu, fiksni telefon, kao i televizor i računar, mašinu za pranje suđa ili veša. Dok je napolju nevreme, klonite se rukovanja tim aparatima.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Reader's Digest/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...