ISPAO JE IZ KANDŽI ORLA, A KAD SU GA NAŠLI ŠOKIRALI SU SE! Shvatili su da nije običan pas i usledilo je OGROMNO IZNENAĐENJE (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

PRESLATKO

ISPAO JE IZ KANDŽI ORLA, A KAD SU GA NAŠLI ŠOKIRALI SU SE! Shvatili su da nije običan pas i usledilo je OGROMNO IZNENAĐENJE (FOTO)

Zanimljivosti -

Neimenovana žena iz Brighta u Australiji u dvorištu je pronašla mladunca za kojeg je pretpostavila da je štene psa ili možda lisice. Probudilo ju je plakanje nesrećne životinje koja je bila vrlo uplašena.

Nazvala ju je Vandi, smestila u svoj dom, nahranila i na vebu potražila pomoć.

Naime, životinjica je bila iscrpljena i pomalo povređena jer je ispala orlu iz kandži.

Objavila je njenu fotografiju na Fejsbuku i tada je krenula rasprava koja ju je nagnala da odnese Vandi na DNK testiranje jer su mnogi tvrdili da im ne izgleda kao klasičan pas, ali ni kao lisica. Mnogi su sumnjali kako se radi o dingu, divljem australijskom psu, i bili su u pravu.

Vandi je stopostotni australijski planinski dingo, redak i ugrožen, vrste koja je na rubu izumiranja.

Mladunca je orao verovatno ukrao iz legla što se vidi po zadobijenim povredama.

"Verujemo da je Vandi ukrao orao. Znamo i da je ispustio životinjicu jer je zadobila rane na leđima, a nokti su joj bili istrošeni, što sugeriše da je putovala daleko pešice pre nego što ju je ta žena pronašla u svom dvorištu", rekli su iz Udruženja za zaštitu dingo vrste.

Vandi je već toliko popularan da ima svoj službeni Instagram profil na kojem gotovo 12.000 ljudi prati šta se događa s njim i sa nestrpljenjem čekaju njegove nove preslatke fotografije.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen, Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja