SLAGALICA IMA NOVU IGRU: Najpopularniji kviz u Srbiji uveo veliku PROMENU, pogledajte šta je DRUGAČIJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/RTS

SVI U ČUDU

SLAGALICA IMA NOVU IGRU: Najpopularniji kviz u Srbiji uveo veliku PROMENU, pogledajte šta je DRUGAČIJE! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Kviz "Slagalica" prvi put je emitovan 22. 11.1993. godine, a postao je sastavni deo zabave velikiog broja porodica u Srbiji.

Kroz skoro tri decenije, emitovano je 7525. emisija prvo "Muzičke slagalice", a od kraja 1998. godine "Slagalica", 20 igara. Kroz studio je prošlo oko 20 voditelja, kviz je "preživeo" tri države, a kroz njega je prošlo više od 5000. takmičara. Na radost brojnih takmičara, kao i svih onih koji vole Slagalicu, od ponedeljka je u kviz ubačena i nova igra "Slovo po slovo".

Kako je prilikom uvoda u igru objasnila voditeljka, Milica Gacin, ova igra je ubačena za potrebe "Superfinala" Slagalice. Što se same igre tiče, u njoj takmičari imaju zadatak da na osnovu 30 slova iz azbuke, odagnaju zadati citat, ime knjige, slike - tako što nasumično izgovaraju slova.

Kao i u svakoj igri, oni su vremenski ograničeni na 30 sekundi. Kada takmičar pogodi jedno slovo, od ukupnog broja poena, oduzima se jedan poen, dok se za pogrešno, odnosno, slovo koje ne postoji u zadatku, oduzima tri poena od ukupnog broja.

Sudeći po reakciji takmičara, ali i publike koja je svoje mišljenje podelila na društvenim mrežama, "Slovo po slovo" je pravo osveženje za sve one koji vole da prate ovaj popularni kviz.

foto: Printscreen RTS

Kurir.rs/K.Đ/Blic, Foto: Printscreen/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja