PRONAŠLI 24.000 € U SEFU SA OTPADA! Hteli da ga unište, a kada su ga otvorili stali kao UKOPANI! (FOTO)
Foto: SACKERS SCRAP METAL AND WASTE RECYCLING

NISU SE NADALI

PRONAŠLI 24.000 € U SEFU SA OTPADA! Hteli da ga unište, a kada su ga otvorili stali kao UKOPANI! (FOTO)

Zanimljivosti -

Kompanija za recikliranje otpada iz Ipsviča, u Engleskoj, trebalo je u junu ove godine da uništi četiri stara sefa na otpadu, ali je radnike u jednom od njih dočekalo prijatno iznanađenje: novčanice i metalni novac u ukupnoj vrednosti od 20.000 funti (oko 24.000 evra).

Nakon što je utvrđeno da nije nezakonitog porekla, sud je odlučio da kompanija može da slobodno da raspolaže novcem.

Novac se navodno već duže vreme nalazio u trezoru, a kiša i prljavština su ostavili traga na novčanicama. Pošteni nalazači odneli su novčanice i nekoliko vreća metalnog novca u policiju.

foto: SACKERS SCRAP METAL AND WASTE RECYCLING

Kompanija za reciklažu otpada "Sackers Scrap Metal & Waste Recycling" odlučila je da sav novac pokloni u dobrotvorne svrhe, te ukupnu svotu podeli na dva jednaka dela između dve ustanove za palijativnu negu. Direktor kompanije pretpostavlja da je trezor možda stajao u staroj fabričkoj zgradi i da je zaboravljen prilikom rušenja.

"Veoma smo srećni što su odučili da podele novac na naše dve ustanove. To je divno iznanađenje pred Božić", saopštila je uprava ustanove za brigu o smrtno bolesnim osobama "Sveta Elizabeta", jedne od dve institucije koje su dobile donaciju.

Kurir.rs/Blic/Foto: Sackers scrap metal and waste recycling

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track