DOBIJU BATINE KUKAMA U GLAVU DA BISTE MOGLI DA IH JAŠETE! Poznati hrvatski putopisac progovorio o NASILJU nad slonovima
Foto: Toni Filipović

tužno

DOBIJU BATINE KUKAMA U GLAVU DA BISTE MOGLI DA IH JAŠETE! Poznati hrvatski putopisac progovorio o NASILJU nad slonovima

Zanimljivosti -

Kristijan Ilinčić je poznati hrvatski putopisac i avanturista, a nedavno je boravio na Tajlandu odakle je doneo potresnu priču o mučenju životinja.

"Upoznajte Džamba! Džambo je slon koji je ceo svoj život proveo u zatočeništvu. Od malena je dobijao batine sa kukama u glavu kako bi bio dresiran za nošenje korpe na leđima u kojima bi turisti seli i uživali jašući, a da pritom ne znaju kroz šta je sve prošao kako bi im omogućio tih pola sata "jahanja". Tako je Džambo proveo preko 20 godina dok se jednog dana nije spotakao i slomio nogu. Vlasnici kampa su ga ostavili da umre jer je operacija bila preskupa, a i Džambo više nikada ne bi bio upotrebljiv za jahanje. Na svu sreću za Džamba taj je trenutak bio prekretnica u životu jer je ovo utočište platilo njegovu operaciju i brine se o njemu kao i o ostalim slonovima koji su spašeni iz takvih kampova. Ako putujete na Tajland i želite posetiti slonove onda nemojte posećivati kampove u kojima ih se jaše.To je veličanstvena životinja kojoj se treba diviti i izraziti poštovanje", napisao je Kristijan na Fejsbuku.

Njegov post je potresao mnoge i naveo ljude da razmisle o tome kako njihova zadovoljstva koja se mogu protumačiti kao hir utiču na nemoćna stvorenja.

Kurir.rs/Foto: Toni Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track