BRIGA ME ŠTO STARIJI STOJE! U prevozu smišljamo IZGOVORE da ustanemo: Prestanimo sa SEBIČLUKOM
Foto: Shutterstock

bezobzirnost

BRIGA ME ŠTO STARIJI STOJE! U prevozu smišljamo IZGOVORE da ustanemo: Prestanimo sa SEBIČLUKOM

Zanimljivosti -

Čist bezobrazluk Trikovi kojima se ljudi služe da drugom ne bi ustupili mesto u javnom prevozu

Putovati autobusom svakog dana od posla do kuće i obrnuto za mnoge je pravi pakao. Gužve i nedostatak mesta za sedenje čine da sam pomen gradskog prevoza postane mučan. A da ne pominjemo nevaspitanje mlađih, koje uopšte nije briga što stariji ljudi, trudnice i majke s decom stoje.

foto: Shutterstock

Da bi sprečili druge da sednu kraj njih u javnom prevozu ili, ne daj bože, da nekome ustupe svoje mesto, oni se koriste raznim trikovima. Najčešće upućuju oštar pogled, koji jasno daje do znanja da je mesto koje su ugrabili njihovo i da im ne pada na pamet da ga nekom ustupe, a veliki broj njih misli da nema potrebe da neko sedi pored njih ako u autobusu ima drugih praznih mesta.

foto: Shutterstock

U međugradskim autobusima neki se jednostavno ispruže preko dva sedišta i pretvaraju se da spavaju ili stavljaju svoju jaknu na susedno sedište i kažu da je mesto zauzeto.

foto: Shutterstock

Oni koji su imali sreće da u gradskom prevozu ugrabe mesto, često stavljaju slušalice ili se čitajući knjigu pretvaraju da ne čuju ako ih neko zamoli da ustanu. Često se zabavljaju svojim mobilnom telefonom i potpuno ignorišu sve oko sebe. Šta reći za ove svakodnevne situacije? Zar je tako teško biti kulturan, prema saputniku pokazati malo ljubaznosti i mesto ustupiti onome kome je potrebnije?

Ljudi, krajnje je vreme da se dozovemo pameti... I zapamtite, svaka dobra promena u društvu prvo počinje od vas.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track