Najnovije vesti

STIŽE NAM GLADNI MESEC U SUBOTU: Evo kako utiče na ljude, šta nam donosi i koga čekaju VELIKE PROMENE!
Foto: Shutterstock

POJAVIĆE SE na nebu iznad srbije

STIŽE NAM GLADNI MESEC U SUBOTU: Evo kako utiče na ljude, šta nam donosi i koga čekaju VELIKE PROMENE!

Zanimljivosti
15:50h

Februarski pun mesec tradicionalno je poznat kao Snežni ili Gladni mesec koji će biti sjajniji i puniji od uobičajenog pojaviće se ovog vikenda , a najvidljiviji će viti 9. februara.

Mesec je dobio epitet snežni po mesecu februaru za koji se očekuje da bude bude obeležen velikom brojem padavina. Sjajniji i veći Mesec nego što je to uobičajeno, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je da su drevni narodi upravo lunarni ciklus umesto Sunčevog koristili za obeležavanje sezonskih promena.

Snežni Mesec tako je dobio i naziv Gladni Mesec obeležavajući period zime u kojoj su bili otežani uslovi lova i vladala je oskudica hranom.Šta nam donosi Snežni Mesem po astrolozima...

Ovo strološko značenje je zaživelo 1979. zahvaljujući astrologu Ričardu Noleu. Pun Mesec simbolizuje dušu. Smatra se i prenosnikom energije do Zemlje koju je na svom putu ''upio'' od Sunca. Mesec daje osećaj prisutnosti energije, a kako Sunce i Mesec zajedno upravljaju menama na Zemlji, omogućuje nam i osećaj sigurnosti. Mesec nas iz astrološkog aspekta podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu.

U pitanju je i period kada je moguće da preterujemo s osećajem krivica kao i kritičnosti prema sebi. Astrolozi sugerišu kako bi trebalo da pripazimo i na moguće prevare. Dober vesti su da nam Snežni Mesec može osvetliti put i odluke i dati nam priliku da se oslobodimo nekih iluzija, poslovnih ili ljubavnih. Promene će najviše osetiti osobe rođene u znaku Device, Ribe, Strelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mesec u ovim znacima.

Kurir.rs/Srbijadanas.rs

Foto Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...