RADITE KOD KUĆE ZBOG KORONAVIRUSA? Ovo su 4 ZLATNA pravila da budete što produktivniji
Foto: Profimedia

uputstva stručnjaka

RADITE KOD KUĆE ZBOG KORONAVIRUSA? Ovo su 4 ZLATNA pravila da budete što produktivniji

Zanimljivosti -

Zbog koronavirusa mnogo je onih širom sveta koji rade od kuće, a ova promena može i te kako da utiče na njihovu koncentraciju, pa samim tim i produktivnost. Stručnjaci u novonastaloj situaciji nude nekoliko praktičnih saveta za sve kojima je rad od kuće potpuna nepoznanica.

- Praviti listu zadataka je imperativ za produktivnost rada od kuće. Distrakcije mogu da se dese, naročito ako niste u uobičajenom radnom okruženju, i zato vam treba "mapa" kako da ostanete fokusirani. Osigurajte da napravite listu zadataka za koje imate vremena i resursa za taj dan - kaže Paula Rizo, tv producent nagrađen Emi nagradom i medijski trener.

foto: Profimedia

Ona dalje navodi da je bitno da odredite sebi u koje vreme dana ste najproduktivniji, a praktičan savet je i da koristite slušalice koje bi umanjile buku iz "okoline vašeg doma".

Rizo savetuje i da se koristi tehnika po kojoj 25 minuta radite, a onda pravite pauzu da sumirate šta je urađeno, a da kada vas nešto ometa tokom rada, prosto "zaustavite sat".

foto: Shutterstock

Što se onlajn sastanaka i razgovora tiče, savetuje da napravite teze koje su vam bitne pre samog starta, i da se držite ključnih tačaka. Bitno je ostati koncentrisan, uključen i zainteresovan i tokom virtuelnih sastanaka, i da se "povežete" sa kamerom i kompjuterom kao da preko puta vas zaista sedi osoba s kojom komunicirate.

Važno je da sebi sredite radni prostor, kao da ste u kancelariji, a neki stručnjaci savetuju da se i obučete kao da ste na poslu.

Kurir.rs/FoxNews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja