Najnovije vesti

VREME JE DA SE SETIMO KAKO SMO SE IGRALI NEKADA! Uz ove igre izolacija u kući će svima lakše pasti
Foto: Profimedia

Zabavite svoju decu na kreativan način

VREME JE DA SE SETIMO KAKO SMO SE IGRALI NEKADA! Uz ove igre izolacija u kući će svima lakše pasti

Zanimljivosti

Karantin mnogima teško pada, posebno deci koja ne mogu da shvate da ne smeju da izlaze mnogo napolje i da se druže sa vršnjacima.

Budući da deca ne idu u vrtiće, škole, a večina roditelja ne ide na posao zbog širenja koronevirusa, pa su primorani da dosta vremena provode zajedno.

Kako bi svima bilo zanimljovo, setimo se društvenih igara za koje ne treba ni prostora, a zabavno je, a neke su čak i edukativne.

1. Kaladont Ova igra je poprilično stara, a cilj je da nikad ne završite reč sa -ka. Ako to učinite, sledeći na redu izgovorit će riječ 'kaladont' i izgubili ste.

2. Pametna geografija Geografska igra koja je namenjena za malo veću decu, a i odrasle. Napravite tablicu na papiru, popišite 'kategorije' poput - država, grad, selo, reka, planina, ime, životinja, predmet, itd. U svakoj partiji nasumičnim odabirom uzmite jedno slovo i setite se jednog pojma, odnosno države, grada ili sela koje znate, a počinje na to slovo. Pokušajte se setiti onoga što se drugi neće i dobićete više bodova.

foto: Profimedia

3. Pogodi ko Ako nemate istoimenu kupljenu društvenu igru, uzmite papiriće. Zapišite ime i prezime ljudi (može i životinja ili predmeta, ako se tako dogovorite) pa razmenite papiriće. Zalepite ih na čelo i zabava može početi.

4. Pogodi šta Ne morate imati kupljenu igricu da biste zaigrali ovu društvenu igru. Zapišite pojmove na papir, izvlačite ih pa crtajte zadano. Zapamtite, mašta može svašta.

5. Pantomima Neka klinci izmisle pojmove pa ih rukama i nogama pokušaju dočarati odraslima. Nemojte zaboraviti na štopericu kojom ćete ograničiti vreme.

foto: Profimedia

6. Istina ili izazov Ova zabavna igra bila je najpopularnija na dečjim rođendanima. Zanimljiva je jer puno toga možete naučiti o drugima, a i dobro se nasmati. Zato, zavrtite flašu!

8. Čovječe ne ljuti se Gotovo svako je ima kod kuće, a u njoj mogu da učestvuju svi.

foto: porfimedia

9. Memori Igra memorije zabavna je, ali i vežba mozak pa je nije loše zaigrati s mališanima.

10. Monopol Društvena igra za malo veću decu, a i odrasle u kojoj će naučiti kako raspolagati novcem, ali i da sreća ima veliki faktor u životu.

foto: Profimedia

11. Potapanje brodova Ako nemate ovu društvenu igru, možete je napraviti i sami. Nacrtajte šablonu na papiru. Polja označite brojevima i slovima. Nacrtajte svoju i protivnikovu tablicu. Nacrtajte brodove pa pogađajte gde su oni s protivnikove strane te zapisujte njegov položaj. Cilj je, naravno, potopiti sve tuđe brodove pre nego što on potopi vaše.

12. Riziko Još jedna društvena igra koja je za malo veću dob. U njoj vježbajte strategiju.

13. Iks-oks

Treba vam papir i olovka. Odaberite jeste li iks ili oks, a pobednik je onaj čiji se znak tri puta ponovi u redu, vodoravo ili dijagonalo.

14. Šah

15. Karte

foto: Profimedia

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...