PERFORMANS U DOBA KORONE! Danijel napravio spravu kako da sačuva 2 metra distance na ulici, a iza svega je VAŽNA poruka
Foto: Printscreen

savet vlastima

PERFORMANS U DOBA KORONE! Danijel napravio spravu kako da sačuva 2 metra distance na ulici, a iza svega je VAŽNA poruka

Zanimljivosti -

Pandemija korone virusa zatvorila je celi svet, a stručnjaci i lekari savetuju da se drži distanca kako bi se sprečilo širenje virusa koji je usmrtio hiljade ljudi.

Iako je i stanovnicima Toronta preporučeno da ostanu kod kuća i da ne napuštaju bez nekog važnog razloga, mnogi i dalje šetaju uskim gradskim ulicama kako bi kupili namirnice, ali i vežbali.

foto: Printscreen

Danijel Rotstejn, umetnik, pisac i kartograf, napravio je video kako hoda kroz najprometnije ulice u gradu dok nosi spravu koja mu omogućava da ostane najmanje dva metra od drugih. Način kako on to radi kako bi pokušao da održi distancu od dva metra je čak i komičan.

foto: Printscreen

"Napravio sam uređaj za društvenu distancu kako bi pokazao zašto treba da zatvori glavne ulice tokom COVID-19", napisao je Rotstejn na Tviteru.

"Naši trotoari su preuski da bismo držali sigurnu distancu", napisao je Danijel

„Torontu treba više prostora da bi pešaci ostali bezbrižni. Grad bi trebalo da zatvori ulice za automobile kako bismo zadržali udaljenost od 2 metra", rekao je u videu.

Danijel nije prvi koji je savetovao da se zabrani kretanje automobilima po centru grada kako bi pešaci mogli da drže distancu. Neki gradski činovnici se zalažu da se uvede zabrana automobilima, a nekoliko stručnjaka je prihvatilo tu ideju, uključujući bivšeg glavng planera Toronta Dženifera Kismata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track