Najnovije vesti

POSTOJI 8 VERZIJA PISANJA SLOVA X! Samo je jedan ispravan, a ovaj TEST otkriva sve o vašoj LIČNOSTI! KAKO GA VI PIŠETE?
Foto: Profimedia

test ličnosti

POSTOJI 8 VERZIJA PISANJA SLOVA X! Samo je jedan ispravan, a ovaj TEST otkriva sve o vašoj LIČNOSTI! KAKO GA VI PIŠETE?

Zanimljivosti

Postoji 8 verzija pisanja slova X zavisno od toga koju crtu i odakle krećete, a grafolog Keti Meknajt ,čija je specijalnost analiza rukopisa, otkriva kako vaša verzi otkriva i neke detalje o karakteru.

Način na koji pišemo slova obično se formira već u detinjstvu i uz manje izmene, ostaje isti kroz život. Stoga nije neobično da postoji čitava nauka koja povezuje način pisanja s karakternim osobinama ljudi.

U analizi rukopisa najviše se gleda brzina kojom pišemo, jačina pritiska olovke na papir, položaj slova i reči, razmak između njih, zatim veličina, oblik, zaobljenost, nagnutost slova, a slavnai grafolog Keti Megnajt kaže kako mali grafološki test ličnosti možemo da uradimo i sami - tako da jednostavno napišemo slovo X.

Većina ljudi, otkrila je Meknajtova, X pišu kao prema broju 7 u grafici, najpre povuku kosu crtu s leve na desnu stranu, a zatim povlače preko toga drugu kosu crtu. Analitičarka ističe kako je to ujedno i ispravan način pisanja tog slova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How do you draw an X? The colored line being the first stroke...🤔 You know what to do!👇 (Twitter: cyanpotato)

A post shared by Country Living (@countrylivingmag) on

- To je balansirani način micanja olovke. Promislite: pišemo s leva na desno, od leve do desne margine. Započinjemo s pisanjem na levoj strani i nastavljamo na desno - objašnjava ona. Sve drugo posmatralo bi se kao regresivni ispad, a to, nastavlja analitičarka, pokazuje buntovništvo, negativan odnos prema sebi i stalan život u prošlosti.

1. Ako X pišete počevši od donjeg desnog ugla, to govori da želite da napredujete, ali ste negde zapeli u prošlosti.

foto: Kurir

2. Ako počinjete iz donjeg levog ugla, a zatim iz desnog, vi ste otpadnik koji silno želi da se katapultira iz prošlosti, ali vam je teško da krenete napred.

foto: Kurir

3, Počevši pisanjem iz gornjeg desnog ugla pokazujete da ste buntovnik bez razloga.

foto: Kurir

4. Zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg desnog u donji desni ugao, to govori da se pokušavate da se fokusirate na budućnost, ali deo vas još mami da se vratite u prošlost, kao da vozite čitavo vreme gledajući u retrovizor.

foto: Kurir

5. Ispravan je samo prvi deo pisanja koji započinjete od gornjeg desnog prema donjem desnom uglu, ali drugi deo kad iz donjeg levog krećete prema gornjem desnom uglu otkriva da ste čovek koji se ne slaže s postojećim pravilima. Dobro je živeti po svom, zar ne?

foto: Kurir

6. Budući da započinjete iz donjeg levog ugla, vi pratite trendove i dobro se snalazite u tome.

foto: Kurir

7. U školi ste vrlo verovatno učili da pišete baš na ovaj način. To indicira da ne želite da izbegavate normu i volite red i mir.

foto: Kurir

8. Ako započinjete u gornjem desnom uglu, više volite razmišljati van okvira.

foto: Kurir

kurir.rs/24sata.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...