Najnovije vesti

BAKA (94) JE UŠLA U PEKARU DA SAMO KUPI HLEB! Nisu hteli da joj ga prodaju, a njihove reči su je ZABOLELE! SRAMOTA
Foto: Shutterstock

Strašno!

BAKA (94) JE UŠLA U PEKARU DA SAMO KUPI HLEB! Nisu hteli da joj ga prodaju, a njihove reči su je ZABOLELE! SRAMOTA

Zanimljivosti

Edna Dalhin (94) iz Notingemšira ušla je u pekaru kako bi kupila je hleb. Kada je želela da plati doživela je neprijatnost jer prodavac nije hteo da prihvati novčanice, već samo karticu, koju žena nikada nije imala.

Novčanice nije hteo da prihvati jer se korona virus širi na taj nači, on je Edni rekao da joj je novac prljav i da ne želi da ga dodiruje, piše Miror.

"Osećala sam se posramljeno i šokirano. Znam da je vreme pandemije, i da je moguće preneti virus preko novca, ali ja nemam drugog izbora", rekla je Edna.

foto: Profimedia

Edna svoje račune uvek je plaćala kešom, a bankovnu karticu, kako je rekla, nikada nije imala.

U pekari su rekli da ne prihvataju novac iz higijenskih razloga, i da žele da smanje rizik od zaraze korona virusom na minimum.

"Mi se izvinjavamo zbog neprijatnosti, ali u većini lokala na snazi je ovaj vid plaćanja. Mi samo želimo da zaštitimo naše radnike. Na ovaj način mi smanjujemo rizik od zaraze, za naše radnike ali i kupce", rekla je Lisa Klark, menadžer pekare.

Lisa je takođe naglasila, da Edna nije jedina koja se našla u ovoj situaciji. Od trenutka kada su otvorili svoje lokale, posle karantina čak osam osoba se našlo u istoj situaci, kada zaposleni nisu hteli da prihvate keš kao način plaćanja.

"Ako nemaju karticu, nažalost, ne možemo im dati robu. Nadamo se da će se to uskoro promeniti, a do tada neka se potrude da dobiju svoje kartice za plaćanje", rekla je Lisa. 

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Mirorr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...