Najnovije vesti

PRONALAZAČ SMISLIO KAKO ŠTO PRE DA DOBIJETE HITNU POMOĆ: Njegovo odelo na mlazni pogon pomaže doktorima i spasiocima (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

SMISLIO VRHUNSKI IZUM

PRONALAZAČ SMISLIO KAKO ŠTO PRE DA DOBIJETE HITNU POMOĆ: Njegovo odelo na mlazni pogon pomaže doktorima i spasiocima (VIDEO)

Zanimljivosti

Pronalazač Ričard Brauning, napravio je probni let u novom specijalnom odelu za spasioce.

Spasioci će moći da lebde iznad vode i da pređu preko planinskih predela do tačne lokacije sa koje im je upućen poziv za pomoć - to je želja izumitelja mlaznog odela za brzo reagovanje u vanrednim situacijama.

foto: Printscreen/Youtube

U slučaju da ova odela dobiju "dozvolu za upotrebu", spasioci i bolničari bi u pod blagim mlaznim naponom, savladavali teren bez teškoća i za kratko vreme dolazili do onih kojima je pomoć potrebna.

Tokom probe, Brauning je u novom odelu lebdeo iznad brežuljaka na visini od tri do šest metara, tragajući za žrtvama inscenirane nesreće. Dve žene pronađene su za nekoliko minuta, a za tako nešto do sada je bilo potrebno više od sata pešačenja.

foto: Printscreen/Youtube

Za sada, ovo odelo sa dva mlazna mikro-motora može leteti bez prekida u etapama od po pet minuta. Brauning kaže da je u poslednje tri godine, sa svojim timom izveo više od 100 letova u posebnim odelima u 30 država kako bi reagovali u vanrednim situacijama i pružili pomoć.

„Za sada smo samo zagrebali po površini onoga za šta mislimo da tehnologija može da postigne u cilju što bržeg pružanja pomoći", rekao je Brauning, najavljujući dalje usavršavanje odela za spasioce.

Kurir.rs/K.Đ/Guardian

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...