ONA JE ZALJUBLJENA U 92-GODIŠNJI LUSTER! Tužila je jedan dnevni list, a pravi SKANDAL je nastao kada je IZGUBILA spor ZBOG OVOGA!
Foto: Printscreen/Youtube

HIT

ONA JE ZALJUBLJENA U 92-GODIŠNJI LUSTER! Tužila je jedan dnevni list, a pravi SKANDAL je nastao kada je IZGUBILA spor ZBOG OVOGA!

Zanimljivosti -

Britanka Amanda Liberti izgubila je spor na sudu, pošto je tužila jedan tabloid za kršenje kodeksa pisanja o seksualnim orijentacijama osoba. Amanda je, naime, već nekoliko godina u seksualnoj i emotivnoj vezi sa svojim 92-godišnjim lusterom!

Priča o njenoj neobičnoj seksualnoj orijentaciji proširila se do te mere da je i kolumnistkinja tog tabloida pisala o Amandi i čudnoj potrebi da se veže seksualno za objekte u kući.

foto: Printscreen/Youtube

Ženu iz Lidsa je taj tekst povredio, pa se obratila Britanskoj nezavisnoj organizaciji za standarde štampe te je s njima udruženo tužila tabloid zbog diskriminacije. Na njeno veliko iznenađenje, na sudu su izgubili spor.

Ipso je kao glavni argument naveo Član 12 u novinarskom kodeksu gde se kaže da je kažnjivo pežorativno ophođenje novinara prema seksualnoj orijentaciji druge strane.

Advokati tog lista pozvali su se na isti Član 12 naglasivši da se u njemu kazna odnosi na vređanje seksualne orijentacije jedne osobe prema istom polu, suprotnom polu ili oboje, ali ne i prema objektima, u ovom slučaju – lustera.

Sud je na kraju stao uz tabloid uz komentar da Član 12 pruža zaštitu pojedincima u odnosu na njihovu seksualnu orijentaciju prema drugim osobama, a ne prema predmetima.

Kako Amanda provodi godine sa svojim partnerom – lusterom, i zašto je zbog toga godinama tema u mnogim reportažama na Ostrvu, pogledajte u prilogu iznad.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs / Informer / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track